MENÜ

Kazanma alışkanlığı!

Abone Ol Google News

Trabzonspor ’da artık bir kazanma alışkanlığı oluştu! Üst üste 5. galibiyetini elde ettiği bu süreçteki son sınavında en kötü oyununu sergilemesine karşın geriye düştüğü maçı çevirmesi bunum kanıtı. İlk 20 dakikada gayri ciddi oyun anlayışına çok şık bir golle fatura kesilmesi, futbolda eksik kadrolu rakibi hafife almanın ne denli yanlış olduğunu gösterdiği Bordo-Mavili futbolcuları kendine getirdi. 15 dakikalık baskı, futbolun gereğini yerine getirme çabaları, çok geçmeden sonuç verdi. Burada Anthony’nin hakkını vermek gerek. İkinci yarı bir türlü tempo yapamadı Trabzonspor. Malatyaspor da beraberliğe razı anlayışla zaman çalma çabasıyla oyunun bu bölümünü geçirince futbol kalitesi ve heyecan taban yaptı. Bu duruma bir müdahale gerekiyordu. Tribünlerin tepki vermeye başladığı anlarda Ünal Karaman, Rodallega hamlesini yaptı. Bu arada stoper kaybederek eksik kalan Malatyaspor bunun bedelini ağır ödedi, Kolombiyalı oyuncu, 5 hafta sonra 15 dakika kaldığı oyunda yeniden golle buluştu. Trabzonspor’un Avrupa şansını pekiştirdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Haberin Devamı

Trabzonspor Malatya maçının sonrasındaki gelişmelerle ciddi travmalar yaşadığından bu maça iyi konsantre olmuştu. Buna karşın rakibin golüne kadar ki ciddiyetsizliği, tempo yapamaması nasıl açıklanabilir?

Maçın star

Tartışmasız Anthony. Nijeryalı oyuncu attığı ve son haftaların suskun, biraz da küskün ismi Rodallega’ya attırdığı golle, hem yükselen form grafiğine tavan yaptırdı hem de adeta galibiyetin mimarı oldu.

Maçın olayı

4 maç üst üste kazanmanın ve rakibinin yedek ağırlıklı kadrosunun rehavete sürüklediği Trabzonsporlular’ı Ömer Şişmanoğlu, 20. dakikadaki şık kafa golüyle kendine getirdi ve işin ciddiyetini kavramalarını sağladı.

Kısa mesaj

Aklı haklı olarak kupa finalinin rövanşında olan Malatyaspor, ilk yarıda Trabzonspor’ja fark yaptığı karşılaşmadaki kadrosundan sadece 2 futbolcuya ilk 11’de görev verdi.

YORUM YAZ