MENÜ

Kayseri coştu bir kere!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Puan cetvelindeki konumlarının yarattığı stresli duruma inat, keyifli bir ilk yarı izlettirdi iki takım da. Ara transfer dönemi rekortmeni Kayserispor, gerek sezon başı gerekse Ocak transferinin “mali nedenlere dayalı garibanı!” Çaykur Rizespor karşısında daha maçın başında yenik duruma düşmesine karşın temposunu bozmamanın ödülünü, kısa sürede eşitliği sağlayarak aldı.

Tempo hiç düşmedi

Yaşlı mavililer de, yine bir ölü top organizasyonunda savunmanın arkasında unuttuğu Lawal’ın bomboş durumda yaptığı kafa vuruşuyla yedikleri basit golün paniğini yaşamayınca, düşme hattından kurtulma çabasındaki iki takımın mücadelesi en azından ilk yarı itibarıyla bu takımların sanki zirve yarışında oldukları izlenimini verdi. Nitekim iki takım da hiç düşürmedikleri tempolarıyla ciddi pozisyonlar ürettiler. Ama gol, tıpkı yediği eşitlik sayısında olduğu gibi, Rizespor’un yumuşak karnı sağ tarafındaki Ahmet İlhan’ın Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra kendini bulan Güray’ı kaçırmasıyla Kayserispor adına geldi.

Ahmet kırmızı görünce...

İkinci yarının başlarında ev sahibi ekibin sağ yan direk, hemen ardından da Kayserispor’un Diallo engeline takılması, heyecan ve kalitenin ilk 45 dakikadaki havasını koruyacağının sinyalini verdi. Öyle ki top bir o kalede bir bu kalede sık sık tehlike moduna girerek izleyenlerin adrenalini yükseltti. Oyunda dengeyi günün kötü ismi Ahmet İlhan kırmızı kart görerek bozdu. Eksik Rizespor, evinde kaybedip iyice ateş hattına düşmemek adına en azından beraberliği kurtarmak için can havliyle fazla risk almak zorunda kaldı. Aynı amaçla direnen Kayserispo, rakibin savunmasında yarattığı boşluklardan üçüncü golü Welliton ile bulup farkı ikiye çıkarınca rahatladı. Son dakikalardaki penaltının da yetmediği Rizespor’u kaderiyle, “Transfer yapmadığımız takdirde işimiz zor” yakınmasını her daim dile getiren Hikmet Karaman’ı da, bu feryadı duymayan yönetimini de “istifa” tezahüratlarıyla baş başa bıraktı.

YORUM YAZ