MENÜ

İlginç veriler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray-Trabzon maçının istatistikleri çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi. Trabzon 19 şutta 5, ev sahibi ekipse 4 şutta 3 kez kaleyi buldu, üçü de gol oldu. Bu iki istatistiğin ortaya koyduğu öncelikli gerçek, bu derbide kazananı kalecilerin belirlediğidir. Elbette şutlarda isabet oranı sorgulanması gereken bir başka konudur. Hücuma yönelik rakamlar bununla da kısıtlı değil. Trabzonspor rakip ceza sahasına tamı tamına 11 isabetli orta göndermiş, ligin en çok hücum girişimi yapan takımı konumundaki Galatasaray ise 3...
Şimdi teknik sorumluların bunları iyice yorumlayıp bu sonuçlardan ders çıkarmaları gerekiyor. Zira istatistikler, eleştirenleri biraz insaflı olmaya çağırır gibi dursa da, bizce asıl mesajı takımı yönetenlere veriyor.
Bu maçta topla oynama oranı yüzde 55’e 45 lehine gerçekleşen, oyun karakteri ve kadrosu itibariyle bir hücum takımı olan Bordo-Mavililer’in, hâkim olduğu bir oyunu nasıl sonuca dönüştürmesi gerektiği yönünde araştırma-çalışma yapması gerekiyor. 19’da 5 isabet,11 ortadan bir gol çıkmaması, 3 golden ikisinde hatalı olan kaleci kadar, forvet ve 3. gol öncesi paslara sadece refakat eden bir takım savunması anlayışı mutlaka detaylarıyla sorgulanmalıdır.
Galatasaray maçı, Trabzon adına doğabileceğini düşündüğümüz problemlerin tamamen yaşandığı bir karşılaşma oldu. Şöyle ki; kaleci performansı, savunma bloğunda değil takım savunmasında yaşanan eksiklikler, hücumcuların önde top tutma konusundaki yetersizlikleri gibi konular, maç öncesi Trabzon’un sorunları, Sabri ve Arda destekli yabancıların performansı da Galatasaray’ın avantajıydı. Bunların hepsi birlikte gerçekleştiğinden Trabzon için kötü son ortaya çıktı. Şimdi yapılması gereken ders çıkarıp, önlemleri almaktır.
Bir tarafta kötü oynadığı maçta kazandığı için “kükretilen aslan”, diğer tarafta kazansa da kötü oyun nedeniyle ağır eleştirilere muhatap olan, istatistiklerin tamamı pozitif olduğu halde de kaybettiği ilk maç sonrası, “dememiş miydikçilerin!” yerin dibine soktuğu Trabzonspor. Ama çok ilginç; bu takım, ligin ikincisi, üstelik tamamına yakını değişmiş yeni kadrosuyla...

YORUM YAZ