MENÜ

İkisini de üzen skor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç; iki takımın da kontrollü oyunu tercih ettikleri, kalelerde ciddi tehlikelerin yaşanmadığı bir orta alan mücadelesi şeklinde devam ederken, Emenike’nin biraz da pozisyon devamı sert hareketine maruz kalan Onur’un abartılı tepkisiyle gerildi.

Oysa ki Fenerbahçe maçlarındaki gerilim, son yıllarda Bordo-Mavili camiayı hayli üzen ve bu iki takımın her mücadelesi öncesinde gündeme gelen o kötü istatistiklerin ortaya çıkmasına neden olan en büyük faktördü.

Onur’un Emenike’ye aldırmayı başardığı sarı kart aşamasındaki gelişmeler, başta kendisi olmak üzere Trabzonspor’un bir süre oyun disiplininden kopmasına neden oldu. Yoksa Onur, Hasan Ali’nin orta-şut karışımı vuruşunda o topa öyle mi müdahale mi etmeye kalkışırdı? Golde bir başka önemli etken de; ofsayt için bayrağını o ana kadar 5 kez doğru kaldıran kıdemli yardımcının, Sow’un daha net pozisyonunu kolay atlaması oldu.

Tarihe gömdüler!

Yanal ikinci yarıya takımını, dizindeki acısı, buna bağlı siniri ve goldeki hatası gibi unsurları dikkate aldığı Onur’u ve ilk 45 dakikanın vasatın üzerindeki isimlerinden Okay’ı soyunma odasında bırakarak çıkardı. Durica girince Medjani kendi yerine geçti. Sakin Trabzonspor, oyunu uzun süre rakip yarı alana yıktı. Rakip kaleyi peş peşe şut yağmuruna tutan Durica, Bero ve Yusuf üçlüsünden Bero direk desteğiyle amacına ulaştı. Böylece takımının Fenerbahçe’ye gol atamama istatistiğini 11. maçta tarihe gömdü!

Bordo-Mavililer’in oyuna hakimiyeti bir süre daha etse de sonuç getirmedi. Ardından Emenike-Volkan Şen değişikliği, maçın gidişatını da değiştirdi. Ev sahİbi ekip etkili gelmeye başladı. Ama karşısında kalesinde devleşen bir Esteban buldu. Yanal’ın Rodallega hamlesi de skoru değiştirmeye yetmeyince Fenerbahçe’nin üçüncülüğünü tehlikeye sokan, Trabzonspor’un Avrupa şansını matematiksel olarak bitiren skor çıktı.

YORUM YAZ