MENÜ

Hata lükstür!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu maçın olası olumsuz skoru, Gökdeniz tartışmalarını yeniden gündeme getirecektir. Masum ‘keşke olsaydı!’ serzenişleri, özellikle ‘timsah gözyaşı dökücülerin’ ciddi malzemesi olacaktır. Bu nedenle şu noktanın altını özellikle çizelim: İyi bir Gökdeniz, Trabzonspor için önemli bir oyuncudur. Bu maçta olmaması, ciddi bir kayıptır. Ama tek başına bir takım değildir. Üstelik son dönemde malum olaylar nedeniyle kafası karışıktır ve olası olumsuzluk söz konusuysa bunu tek başına önleme olanağı yoktur.
Gelelim maça: Trabzonspor, Beşiktaş karşısında takım savunmasını rakip alandan başlatmalı. Önde, Umut başta olmak üzere Yattara ve Barış’ın bu yöndeki dirençleri, Trabzonspor’un elde edeceği sonuçta mutlaka etkili olacaktır. Umut’un rakip stoperleri, Yattara ve Barış’ın da kanat savunmacılarını iyi kontrol etmeleri gerek. Orta alanda rakibe oynayacak az alan bırakılması, takımın savunma güvenliği ve de kontrollü hücuma çıkabilmesi adına kesinlikle belirleyici olur. Bu doğrultuda Hüseyin, Serkan ve Ayman’ın dirençleri hem defansın hem de forvetin işini kolaylaştırır. Savunma; Nobre, Holosko ve Bobo gibi fiziksel açıdan güçlü sporculardan kurulu forvet karşısında iyi konsantre ve dayanıklı olmak zorunda. Nobre ile Bobo’nun ceza sahası içindeki fırsatçılıkları ve Holosko’nun boş alan kullanabilme becerisi, adam ve alan paylaşımında hatayı kesinlikle affetmez. Bu nedenle özellikle Erdinç ve Çağdaş’ın rakip golcülerin yüzünü kaleye döndürmeyecek erken baskı becerisini mutlaka göstermeleri gerekiyor. Jefferson ya da geçen haftadan demoralize kaleci Tolga’ya özellikle yan toplarda büyük iş düşüyor.
Trabzonspor’un Beşiktaş karşısında kolay gole gidebilmesi rakibin atak anında bıraktığı boşlukları iyi kullanabilme becerisiyle doğru orantılı. Özellikle Yattara ve Barış’ın bu toplarla hatasız olarak buluşturulması takımın etkinliğini yükseltecektir. Her iki ismin sürat ve adam geçme becerileri Umut’un bitirici noktalardaki maalesef takımı adına kısıtlı kullanabildiği tek vuruş özelliğiyle birleşebilirse, Trabzonspor ancak istediği sonucu alabilir.

YORUM YAZ