MENÜ

Gündem yoğunluğu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başkanın Antalyaspor maçı sonrası soyunma odasına gidip, “primi iki katına çıkardım” diye konuşmasını çok garipsemiş ancak, “doğru işlerin yanlışlara oranını” dikkate alıp, “bu kadar kadı kızında da olur” diyerekten olaya hoşgörüyle yaklaşmıştık. Oysa ki durum, “büyük küçük kulüp, büyük küçük hedefler” açısından başlı başına bir yazı konusuydu ve hiç görmemiş olsaydık, geçen sezon bir Gaziantep deplasmanında gelen galibiyetle primi iki katına çıkaran dönemin başkanına haksızlık etmiş olurduk. Asıl dememiz şudur ki; kulüplerin kurmayları, kazanılan maçlardan sonra başkanlarını asla soyunma odasına göndermesinler, futbolcular uyanık, gaza getiriyorlar kendisini ve böylece prim krizleri doğuyor.
Yattara olayının gölgesinde kalan bu durum, günlerdir içimizi kemiriyordu. Böylece rahatlamış olduk. Yattara demişken ve de her ne kadar bu oyuncuyla ilgili artık yazmamaya karar vermişken, samimiyetini gündeme getirdiğimiz yazıya karşın bazı kişilerin kafalarında soru işaretleri kaldığını öğrendik. Dolayısıyla şu ayrıntıyı anlatmak kaçınılmaz oldu: Trabzonspor Yönetimi Yattara’ya yeni tesislerinde bayramın ilk günü saat 15.00’te fizyoterapist ve bir antrenör eşliğinde çalışabileceğini bildirir. Yattara aynı gün saat 10.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne giderse tabii ki görevli bulamaz. Bunu medyaya yansıtırsa da, samimiyetine artık güven olmaz. Konu bizim için kapanmıştır.
Gündem yoğunluğu, Konyaspor maçına sırayı ancak getirdi. Oysaki özellikleri olan bir maçtı bu. Birincisi ve en önemlisi lider çıkacağı rakip takımın başında Trabzonspor’u çok iyi tanıyan jenerasyonunun en önemli isimlerinden olan bir teknik adam var. Kaldı ki lider olana kadar verilen mücadeleyle lider olduktan sonra onu korumanın stratejileri büyük farklılık gösterir. Lider olma mücadelesinde hırs, korumada ise stres faktörünün birincil rolü yadsınamaz. Stresten arınmış, iyi motive olmuş bir Trabzonspor, dengeli hırsıyla, skor ne olursa olsun son düdüğe kadar oyun disiplininden kopmadan hedefini kovalayan anlayışla mücadele ederse, sadece bu maçta değil, sezon boyunca izleyenlere keyif verir. Sonuç da bir iki istisna olsa bile kendiliğinden gelir.

YORUM YAZ