MENÜ

Gözler ışıl ışıl

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Gaziantep’te doğup büyüdüm. Üniversiteyi Hatay’da okudum. Bitlis’te öğretmenim. 2 yıldır insanlara neden Trabzonsporlu olduğumu açıklayamaz oldum. “Ne bağın var?” diye soruyorlar. Diyorum ki; Trabzonspor 6 şampiyonluğu olan büyük bir takımdır. Transfer çalışmaları beni umutlandırdı. Umuyorum ki, bu sene kimse bana neden Trabzonsporlu olduğumu sormayacak.” -Mehmet Çetin
“Manisaspor’un başarılı oyuncusu Selçuk İnan da alınır, genç futbolcumuz Umut Bulut’un yanına son vuruş becerisi ve teknik kapasitesi yüksek bir golcü katılırsa, yönetimin açıkladığı “yarışmacı takım” kimliğini buluruz. Ama yetmez,Trabzonspor’un hedefi şampiyonluk olmalı.”- Ali Uzun
Çok değil, daha iki ay önce Trabzonspor taraftarları, elde kâğıt-kalem kaç puan alınırsa ligde kalınırın hesaplarını yapıyordu.
Bu puslu havada pembe tabloyu yaratan faktör tartışmasız transfer çalışmalarıdır. Bir hafta öncesinde, “Gökdeniz yıldız değil” sözü ve kaleci Simon’un Trabzon’a gelip dönnmesinin yanı sıra, geciktiği düşünülen çalışmalar “eski bir filmin yeni bir versiyonu mu?” kuşkularını doğursa da, art arda atılan imzalarla yüzlerin gülmesi sağlandı.
Gözler ışıl ışıl şimdi, ellerdeki kâğıt-kalemle yapılan hesaplar değişti. Kuşkular dağıldı, 1995-96’da şampiyonluğu Ali Şen’in malum taşıyla kaçıran 8 A, üçer Ümit ve Gürcü Milli bulunan kadronun mimarları, güven tazeledi.
Her daim transferin ciddi bir iş olduğunu, tek başına teknik direktöre ya da yönetimden oluşan bir komiteye bırakılmaması veya menajerlere teslim olunmaması gerektiğini savunduk.
Trabzonspor yönetimi, teknik direktörüyle koordineli, efsane kadronun bazı isimleri başta olmak üzere bordo mavili renklere gönül vermiş teknik adam ya da eski sporcuları da işin içine katarak bir çalışma yaptı. Şu ana kadar transferler, tercih edilen mevkiler itibarıyla isabetli. 2-3 katılım daha ağlanmalı, önlibero, santrafor, oyun kurucu gibi.
Eğer uyum sorunu yaşanmaz ise ya da şöyle söyleyelim; verim aşamasında transferde isabet oranı yüzde 70-80 oranında olsa bile, biz de umutlu taraftarların gözlerindeki ışıltıyı pekiştirebilecek gelişmeler beklediğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

YORUM YAZ