MENÜ

Göz kırpmalar, sarılmalar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Servet Çetin’in, Trabzonspor maçında eliyle topu filelere göndermesine “gol kararı” verip, itirazlara asıl mesleği gereği büyük cesaretle “orantısız” güç kullanan Bünyamin Gezer, Lincoln’ün kendi golü sonrası bayrak direğiyle şovunu uyarılara karşın sadece izlemekle yetinmişti. Arda’yla Servet Çetin’in o maçtaki “göz kırpma” diyalogunu, Gezer’in kariyeriyle dalga geçmek olarak değerlendirmiştik. Gezer 2 hafta sonra derbi maçla ödüllendirilince asıl dalga geçilenin Gezer değil, MHK ve dolayısıyla Oğuz Sarvan’ın kariyeri olduğunu anladık.
Bugüne kadar ilginçtir hiç bir hakem hatasına uğramadan (uğrasın beklentimiz yok, sakın yanlış anlaşılmasın) liderlik koltuğuna çıkan Sivasspor Kaptanı Mehmet Yıldız’ın, genelde “vücut dili temas” yoluyla haksız kazanım sağlamaya yönelik hakemlerle saha içinde sarmaş dolaş itiraz muhabbetlerinin cezasız kalmalarına anlam verememiştik. Ama o hakemlerin maç üstüne maç almalarıyla, o diyalogların üzülerek; MHK’ye dolayısıyla Sarvan’a yönelik, “yanaktan makas alma” , “naber koçum!” anlamı içerdiğini düşünmeye başladık.
Fenerbahçe Başkanı arasa, “Bravo” diye değerlendirilecek aramayı Ankaragücü Başkanı yaptığı için, üstelik kendisi bildirdiği halde “aforoz” edildikten sonra Kayseri-Trabzon maçıyla ödüllendirilen Halis Özkahya, bu maçta (hadi Umut’un tartışılan gol kararında yardımcısına uydu diyelim), Cale- Cangele mücadelesine verdiği penaltı kararıyla kargaları bile güldürmüştü. 2 hafta sonra Gençlerbirliği-Galatasaray maçıyla “taçlandırıldı.” Aynı hareketi yapan garibim Burhan’a sarı gösterip, Baros’a el sallayarak “taçlandırılmanın” gereğini yaptı. Malum; “Büyükleri koruma kanunu.” Sonra 4 kez hak edip bir kez sarı kart gören Baros televizyonlara yansıyan, Galatasaraylılar’a özgü göz kırpa olayını, Özkahya’nın kariyerine değil, MHK’ye, dolayısıyla Sarvan’a yaptı.
O göz kırpmalar, o sarılmalar-dolanmalar, o nanikler, belki de, şu ana kadar en çok hakem hatası yaşandığı halde en az tepki gören MHK’yi, Sarvan’ı da geçti, Federasyon Yönetim Kurulu’na, Mahmut Özgener’e uzanıyor.
Lig liderini ofsayt gol değiştirdi. Herkes bağırırken, bağırdığında da “hakkını!” alırken, son 4 maçın açık hakem mağduru Trabzonspor, “Lig bu hakemlerle bitecek!” diyordu.
Biter mi?
Bu lig mevcut hakemlerle bitecek doğru ama, bakın “Dünya beyfendisi” Sadri Şener’i de “patlattıklarına” göre “bu hakemlerle, bu anlayışla zor biter.”
Herkes durumunu ona göre konumlandırsın.

YORUM YAZ