MENÜ

Görüntü netleşsin

Abone Ol Google News

1 Hoca konusunda gelişmeler yaşandığı aşikar. Durum netleşmeden transfer çalışmaları doğru mu
Yarışmacı kimliği bulunan kulüp yöneticileri, ciddi hataları transferde yapar. Günümüz piyasasında transfer ücretleri büyük olduğundan, hatalar, yönetimlerin kaderlerini, dedikodular ve suiistimallerle olumsuz etkiler, başarı sağlananlar ömrünü uzatır. Dolayısıyla transfer sadece yönetimlerin direkt yapabileceği iş olmadığı gibi tek başına teknik kadrolara da bırakılmayacak kadar önemlidir. Trabzonspor’da şu günlerde bilindiği kadarıyla yönetimle teknik kadro bu anlamda en azından birbirine tezat bir çalışma yok. Yönetimin önümüzdeki sezon takımı çalıştırmada önceliğinin mevcut kadro olması transfer çalışmalarına ciddiyet kazandırıyor. İzlenen ya da temas kurulan oyuncular konusunda yönetim-teknik kadro uyumu sağlanmış, en azından kamuoyuna böyle yansıtılıyor. Eğer tersi bir durum söz konusuysa kokusu çıkar zaten.

Haberin Devamı

2 Yanal ile devam ya da tamam kararında takımın bu süreçteki performansına bakılması mantıklı mı
Yanal ile “tamam ya da devam” kararının çabuk verilmesi ve bunun kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor. Aksi takdirde bu durum teknik kadronun performansını olumsuz etkiler, yönetimin yıpranmasına neden olur. Bu iş profesyonel bir iştir. Mevcut teknik kadroyla devam edilmeme kararı bile sezon sonuna kadarki süreçte bir olumsuzluğa neden olmamalıdır. Ama kulüp çevrelerinden sızdığı kadarıyla prensip olarak Yanal ile devam edilme olasılığı hiç de az değil.

3 Sözleşmesi bitenler, forma bekleyen gençler var. Trabzon’un maddi-manevi geleceği nasıl rahatlatılır
Yönetim ve teknik kadro mevcut kadroyu çok ciddi biçimde revize etme kararı almış. Bizce de yarışmacı bir takımın kadrosunda yer alamayacak çok oyuncu var. Bazıları hak ettiklerinin üzerinde ücret alıyor. Geçen dönem kulüp olanakları futbolcularla ilişkilerde de har vurup harman savulmuş. Üstelik burada dillendirmeye dahi yakıştıramayacağımız söylentiler çıkmış. Özellikle gençler konusunda dikkatli seçimler yapılıp, yetersizlikleri ya da verimlilik-maliyet dengesizliği söz konusu olanlar ayıklanarak yola devam edilmelidir. Kalanlara 3-4 üst düzey, 5-6 da alternatif isim katkısı sağlanırsa, yarışmacı kimlik yeniden kazanılabilir.

4 Kötü sonuçlarla dolu sezonun kalan bölümünde bir takımın taraftarı nasıl havaya sokulabilir
Trabzonspor taraftarı artık biliyor ki sezon bu kadroyla tamamlanacak. Bunun için tribünleri motive edici ekstra bir önlem almanın olanağı yok. Dolayısıyla önümüzdeki sezona yönelik çalışmalarla tribünlere umut verici mesajlar iletilirse yeniden havaya sokmak mümkün olabilir. Ama belirsizlik küsmeleri artırır, ilgisizliği de tetikler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ