MENÜ

Gol öncesi ve sonrası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zirveyi hedefleyen iki ekibin puan mücadelesinden üst düzey futbol beklemek hayalciliktir. Kabul ama Burak’ın golüne kadar böylesine de pes doğrusu! İlk yarı rakip kalelere Fenerbahçe ilk kez 14. dakikada Alper, Trabzonspor 38. dakikada Olcay ile birer cılız şut atabildiler. Hani dersiniz ki ‘kıran kırana bir orta alan mücadelesi’, o da yok! Birbirlerinden çekinen, pas kayıplarında zirve yapan iki takımın futbolcuları tam bir eziyet çektirdi izleyenlere. İsmail Köybaşı’nın kaçırdığı tek pozisyon bitmeye yakın 45 dakikanın hafızalarda kalan tek anıydı.

Çalımbay gidişatı Yusuf-Sosa müdahalesiyle değiştirmek istedi. Ama maça havayı Abdülkadir-Burak işbirliği getirdi. Burak’ın golü, Kocaman’a iki değişiklik birden yaptırdı. Eşitliği yakalamak için canlanan Fenerbahçe, çabuk çıkışlarla kendisini rahatlatacak ikinci golü kovalayan Trabzonspor, ‘bunlar futbol oynuyor’ dedirtti! İki taraf da atabilirdi, Souza son sözü söyledi.

Gecenin sorusu?

Çalımbay, Sosa ile maça başlayabilirdi. Ama onu maç seyrine göre kullanmayı tercih etti. Tribünlerin ilk yarı bitiminde “Sosa” tezahüratları da denk düştü. “Seyirci istedi Sosa girdi” düşüncesi ne kadar doğru?

Maçın starı

İki takım da o kadar kötü futbol oynuyordu ki, maç giderek çekilmez hale geliyordu. O anda çıktı sahneye Burak ve golü atarak oyunun seyrini değiştirdi ama yine 3 puan için yeterli olmadı.

Maçın olayı

Ailelerin o soğukta kısa kol forma ve şortla seremoniye çıkardıkları çocuklara, az bir kısmı hariç iki takımın oyuncuları eşofmanlarını giydirdi. Ama Volkan’ın kucağına aldığı çocuğu ısıtma çabası alkışı haketti.

YORUM YAZ