MENÜ

Fikstür üzerine

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süreç işliyor: Önce transfer çalışmaları, ardından hazırlık kampları ve maçları, sonrasında Sivasspor’un İnter Toto macerası derken bugün de fikstür çekimi yapılacak ve Süper Lig’in heyecan kasırgası start alacak.
Haziran’da bir ay süren Avrupa Şampiyonası şöleni sonrası, günümüz dünyasının en popüler spor dallarının başında gelen futbolsuz günlerin ardından, ülkemizde bu spora gönül vermiş milyonların büyük merakla beklediği fikstür çekiminin, herhangi bir şaibeyi beraberinde getirmeyecek bir olgunlukta geçmesi dileğimizi yineleyelim. Zira derbi diye nitelendirilen maçlara fikstür çekiminde ayrıcalık tanımanın yarattığı sakıncaları geçmişte ciddi biçimde yaşadık. Son 4 yılda Fenerbahçe Galatasaray maçlarının 31-33. haftalara denk düşürülmesinin ne yararını gördü futbolumuz. İspanyollar geçen sezon lige Real Madrid Atletico Madrid derbisiyle başladı da ne oldu? Bu ayrıcalığın “diğerlerini” figüran konumuna soktuğunun altını bir kez daha çizelim. Bu çekinceler ışığında fikstür çekimi gününde bugün, bütün takımlarımıza başarı dileklerimizi iletelim. Umuyoruz ki; esas kazananın “fair play” olduğu, olaysız, güzel futbollu ve bol gollü bir sezon geçirelim.
Süreç işliyor: Zira Trabzonspor Teknik direktörü Ersun Yanal, şampiyonluk beklentileri üzerine sürecin başladığını söylemişti. Başarılı geçirilen hazırlık kampının ilk aşamasından sonra, sürecin işlediğine en önemli kanıt, Trabzon’daki ilk antrenman oldu. Tesisleri yolu araçlardan kesildi, 3 bini aşkın taraftar, o daracık ortamda, büyük bir coşkuyla futbolcuları bir kez daha bağrına bastı.
Sürecin işlediğine en önemli kanıtlardan biri de, son günlerde bir reklam filminden esinlenilen, Trabzonsporlu çok sayıda okur tarafından bizim e-posta adresimize de gönderilen bir yazı: Geçen sezon “Türkcell Süper Lig bir bitse” diyorduk, şimdi, “Türkcell Süper Lig bir başlasa!” diye değiştirdik.

YORUM YAZ