MENÜ

Everest'e tırmanırken

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, hafta içi Fanatik ’i ziyaretinde, geçen haftaki mağlubiyetten sonra yaşananları şöyle anlatmıştı: “Kayseri maçından sonra Ersun ’u aradım. Başkası olsa düşünür kızacak mı diye ama ben ona şunu söyledim: Everest ’e tırmanırken dinlenme yerine gelmişiz. ” Halbuki; 2017’nin ilk 10 haftasındaki müthiş çıkışın ardından Trabzonspor, puan olarak olmasa da sergilediği futbolla gerileme dönemine zaten girmişti. Ersun Yanal ’ın ısrarla, ‘İyi yoldayız ’ söylemleri bir yana, kaybedilen Beşiktaş maçından sonra bile ‘çok şey kazandık ’ ifadeleri taraftarı diri tutma adına belki bir taktikti. Ama buna futbolcuların da inandığını gözlemliyoruz. Trabzonspor haftalardır, ortaya konulan hedeflerin uzağında bir görüntü çiziyor. Yusuf Yazıcı ’nın gol veya asistleri ile saman alevi gibi oyuna ortak oluyor, sonra kayboluyor.

Olcay ortada yok

Ersun Yanal ’ın 2017 ’de parlayan Trabzonspor’un önemli isimlerden biri Castillo artık müzmin yedek, diğer kanadı uçuran Olcay da, belli ki garantili formasının etkisiyle uzun süredir ortalarda yok. Yusuf Erdoğan ’ın bilinmedik nedenle bileti kesilmiş belli ki. Umut, iki bek Mas ve Pereira ’nın çıkışları. Onları kilitledi Adanaspor, Trabzonspor iyice durdu. Forvet N ’Doye’nin orta sahadan dağıtacağı paslara bel bağlanmış, o da bir yere kadar. Ligde umudu kalmayan Adanaspor ’un iki kişilik hücumlarında bile bu kadar rahat pozisyon vermesi rahatsız edici oldu.

İkinci yarı eziyetti

Son vuruş açısından şansın beceriyi ödüllendirdiği 10 dakika aralı Yusuf Yazıcı ve Foguinho imzalı karşılıklı goller, ilk yarının keyif veren ürünleri oldu. İkinci yarı izleyenler için yine aynı futbol eziyeti. Yanal’ın bile tahammül edemeyip Castillo ve Bero ile gidişatı değiştirme çabaları ne tempoyu artırdı ne de artık veda turlarında olan Adanasppr’u tedirgin etti... Öyle ki ev sahibi ekip 81’den sonra en önemli silahı Magaye Gueye’siz bir eksikle oynamasına karşın da değişmedi durum. Avrupa kupalarına bu kadar yaklaşmışken -yine bilmediğimiz başka hesaplar yoksa- sergilenen performans gösteriyor ki, Everest’e tırmanırken uçuruma yuvarlanmaması için bu takımın yapacağı daha çok işi, alacağı çok yolu var. Ama bu iş söylemlerle olmuyor tabi!

YORUM YAZ