MENÜ

Duyuru!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Turkcell Futbol Günleri kapsamında meslektaşımız Orhan Salkınaz’ın koordinatörlüğünde 3 gündür Kıbrıs’tayız. Üniversitelilerle buluşuyor, Avrupa Şampiyonası öncesi futbolumuzu masaya yatırıyoruz.
Öğrenciler, kulüpleri kadar olmasa da Milli Takım’a ilgili. Terim’in seçimilerine yönelik eleştirileri, genelde taraftarı oldukları kulübün kadroya alınmayan futbolcularıyla sınırlı. Her şeye karşın genel kanı iyi bir derece alınacağıyla ilgili. “Şerefli yenilgiler” döneminden gelinen dünya 3.’lüğü artık tatmin etmiyor. Süper Lig’den ve lejyonerlerden daha büyük başarılara imza atacak bir oluşumun sağlanabileceği kanısı yaygın.
Hasan Doğan ve Fatih Terim’e duyurulur. Söyleşiler sonrası öğrenciler, daha çok kendi takımlarını yorumlayan yazarlarla ilgileniyorlar. Uluslararası Kıbrıs Üniversitersi’nde Trabzonsporlu olmanın “gururunu yaşıyoruz” diyen bir grupla sohbet ettik. Salonda hakim olan forma renginin Bordo-Mavi olduğunu söyleyebiliriz. Grup Sözcüsü Kayıhan Gedikli ve Başkan Yalçın Kılıç, çalışmalarını anlattılar. Karadeniz Öğrenci Birliği, Trabzonsporlular Birliği olmuş.
“2005 yılında ilk adımını atığımız bu birlik; bugün planladığımızın ötesinde. Tek sıkıntımız saha sonuçları ve maalesef son 2 yılda bizi yerin dibine sokacak hatalar. Başarı biz Kıbrıs’tayken gelmedi, umarız bize de burada yeri göğü oynatma fırsatı doğar. Kıbrıs Üniversiteleri’nde ve halk içinde taraftarımız var. Bu bizim için bir gurur. Diğer 3 kulübün taraftarları yönetici, teknik adam, futbolcu, yazar, yorumcu getiriyor. Bu alanda geriyiz ve girişimlerimiz sonuç vermedi. Bir panel istiyoruz.” Yönetime duyurulur.
Yavuz Donat Bursa izlenimlerinde, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve bir grup parlamenterle sohbetlerini yazmış. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, göğsünü gere gere Trabzonsporlu’luğunu anlatmış. Antalya, Kayseri, Sivas, Marmara Üniversitesi başta olmak üzere İstanbul’daki üniversitelerdeki öğrencilerden gelen e-postalar, telefonlar, son dönem başarısızlıklarına karşın Trabzonspor’a olan ilginin azalmadığını gösteriyor. Ama hepsi başarı ve kısa vadede zirve istiyor. Başkan ve Ersun Yanal ile ekiplerine duyurulur.
Türk Futbolu’nun söz konusu olduğu dünyanın hemen her yerinde 4 büyük kulübün taraftarı olduğunu söyleyen insana mutlaka rastlarsınız. Halen çoğu alt liglerde olup dönemsel küçük başarılara imza attıktan sonra “Büyüklük” söyleminde bulunan ve kendi şehirlerinde 4-5. takım konumunda olan kulüpler de var ve bunların sözcülerinin genellikle Trabzonspor’u hedef almaları manidar! Trabzonsporlular da o zaman kendilerine, 6 lig şampiyonluğu ve sayısız kupaları hatırlatıyor. “Kompleks sahiplerine” duyurulur.

YORUM YAZ