MENÜ

Çağdaş mimar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hedeflerinden daha ilk yarı sonunda uzaklaşmış bir takım konumundaki Trabzonspor, ikinci yarı boyunca oynadığı maçların büyük çoğunluğunda taraftarına adeta işkence çektirdi. Bu durum akıllara, “Takımın hedefi olmayabilir tamam ama futbolcularında mı hedefi yok?” sorusunu getirdi. Bunun yanıtını nihayet İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında aldık: “Hayır hedefleri henüz bitmemiş.”
İddiasız iki takımın bu maçının futbolseverleri ilgilendiren yönüyse şuydu: Acaba yaptıkları işi seviyorlar mı? İşlerinin hakkını verecekler mi? Bunun da yanıtı, “Evet seviyorlar ve hakkını da verdiler.”
Bu iki sorunun pozitif yanıtları maçın genel havasını net biçimde yansıtıyor. Kazanma arzusuyla dolu iki takımın futbolcuları da, mücadele azmi yüksek, kaliteli oyun sergilediler, güzel goller, çok önemli pozisyonlar ürettiler. Her ne kadar Adriano’nun golünde rakibi topa yükselirken Hüseyin çömelse de, Umut’unkindeyse Sancak ve Volkan kendisini izlemekle yetinse de, genel olarak futbolcuların kapasitelerinin üzerindeki performansları keyif vericiydi. O kadar hata kadı kızında da olurdu yani!
Yönetimi ve teknik kadrosu son dönemde transfer çalışmalarına yoğunlaştığı, Fenerbahçe maçının ardından da gideceklerin belli olacağı Trabzonspor’da sergilenen futbolu bu duruma bağlamak, bizce haksızlık olur. Zira Yanal’ın kalan iki maçtaki performanslarına bakarak değil, şimdiye kadar gidecekler kalacaklar konusunda kararını verdiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla Umut’un, Musa’nın, zaman zaman Adnan ve Yattara’nın, özellikle de Çağdaş’ın diğer arkadaşlarından öne çıktığının altını özellikle çizmeliyiz. Çağdaş, attığı gol ve Adriano’nun vuruşunda çizgiden çıkardığı topla, lig 6. lığını hemen hemen garantileten galibiyetin de adeta mimarı oldu.

YORUM YAZ