MENÜ

Büyük zafer!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu maçın iki cümlelik özeti şu: Trabzonspor, lig sonuncusuna karşı müthiş bir zafer elde etti. Kasımpaşa’ya yazık oldu. “Gerisi teferruat” ama neyse!
Süper Lig’in en pahalı teknik ekip ve futbolcu kadrosuna sahip takımlarından biri olan Trabzonspor, toplam maliyetleri, bir futbolcusunun yıllık ücretine eşit Kasımpaşaspor karşısında taraftarına “işkence” çektirdi. “Bu güzel havada, nerede bu takıma gönül verenler?” diye düşünenlere, biz dahil ne kadar büyük bir yanılgı içinde olduğumuzu gösterdi. Bütün bunlara karşın neden bir “zafer” olduğunu irdeleyelim: Bu kadro, 2 hafta önce bu sahada Kasımpaşaspor’un üst komşusu Manisaspor karşısında bir puanı zor kurtardı. Bu kadro, 8 maçta 7 yenilgi alan, kendinden önce ve sonraki iki maçta 11 gol yiyen Konyaspor’a yenilmiş. Eğer bu takım, bu maçı da kazanamazsa; Beşiktaş deplasmanı ve Kayserispor maçları öncesi panik ortamına girecek ve yeniden adı artık maalesef layık olduğu küme düşme tehlikesi yaşayan takım kategorisinde anılacaktı.
5 kaleciden bir kaleci üretemeyen... Santrforu Umut, alternatifi Ergin olan... Orta alanda top yapacak bir adamı olmayan... Afrika Kupası Yarı Final ve Final maçlarında öne yakın oynayan Moawad’a, savunmada o da kerhen yer verilerek “yetersizliği” kanıtlanan... Yattara ve genç Barış’ın bireysel çabaları dışında ayakta kalan oyuncusu bulunmayan... Bırakın gol yedikten sonraki bölümü, 2 farkla öndeyken panikleyen... Kendi evinde lig sonuncusuna karşı son yarım saatte inanılmaz mahkum oynayan bir kadronun böyle bir “zaferi” direk sayesinde de olsa kazanması küçümsenecek bir başarı, azımsanacak bir kazanç değil.
Kasımpaşa’ya gelince: Yazık oldu, şu performansıyla bu takım düşecek de... Neyse!

YORUM YAZ