MENÜ

Büyük avantaj

Abone Ol Google News

Hırvat Livaja gol vuruşunu kendisini izleyen 3 savunmacı arasından plase yaptı. Uğurcan’ın golü yemeyeceği türden bir vuruştu üstelik! Böylesi maça adeta yenik başlama dezavantajına karşın Bordo- Mavililer sonrasında oyunu kontrol eden taraf oldu. Novak, Nwakaeme ve Ekuban’ın dönüşümlü kullandığı sol kanattan taşınan toplarla sıkça pozisyon üretildi. Novak, önce Sosa’nın kaçırdığı bir penaltı aldı, ardından Ekuban’a asist yapıp eşitliğe katkı sağladı. Yine bir ölü top organizasyonunda Ekuban’ın ikinci golü geldi. Sosa’nın ağırlığını koyduğu ikinci yarıda Fırtına AEK takımına ezici üstünlük kurdu. Tur şansını rövanşta da sürdürmek için gol ihtiyacı olan Miguel Cardoso, kritik değişiklikler ve saha içi düzenlemelerle risk almak zorunda kaldı. Ekuban bu risk anlarında hat trick yaptı. Böylece gruplara kalma yolunda büyük avantaj elde edildi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Sosa’nın takıma katkısı tartışılmaz. Ancak penaltı konusundaki eksikliği demeyelim şansızlığı da ortada! Hal böyleyken kendisinin atma, teknik kadronun attırma ısrarı nedendir!

Haberin Devamı

Maçın starı

Ekuban’ın gecesi oldu. Ganalı oyuncu, takımı maça adeta yenik başlarken bir de penaltı kaçırılınca, arkadaşlarında tam demoralize durumu devreye girerken ortaya çıktı. 3 golle maça damgasını vurdu.

Maçın olayı

Avrupa Ligi maçlarındaki tribün faktörü ev sahibi ekipler için büyük avantajdır. Örnek Trabzon’daki Prag maçı. Bu açıdan Bordo-Mavililer hayli şanslı. Avrupa’da 2. maç, yine seyircisiz, yine iyi kullandı.

Kısa mesaj

Ağaoğlu, Sturridge transferiyle Avrupa’da oluşturulmaya çalışılan ‘Türkiye’ye gitmeyin!’ algısını kırdıklarını, büyük reklam yaptıklarını anlattı. Ülke için amaca ulaşıldı, Trabzonspor için bekleyip göreceğiz!

YORUM YAZ