MENÜ

Bütün yük Yanal'ın sırtında

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Adeta kâbus gibi geçen bir sezonun ardından, Trabzonspor taraftarı ve camiasının geleceğe umutla bakmasını sağlayabilecek yeni sayfa bu akşam açılıyor. Muharrem Usta ve ekibi, devraldığı enkazın tahribatlarını gidermek için 8 ayı aşkın süreyi iyi kullandığını söyleyememekle birlikte, kredisini büyük ölçüde sürdürdüğü gerçeğini yadsıyamayız. Bu durumu, Ersun Yanal hamlesiyle teknik, zor koşullarda çıkarılan yüksek miktarlı krediyle de ekonomik anlamda camiaya güven veren kritik icraatlara imza atması sağladı.

Sorunlar Usta'yı korkutmuyor

Yönetimden iki önemli fire, futbol direktörünü istifaya götüren nedenler, personel politikasında vaat edilen devrimin gerçekleştirilememesi, şişkin kadrodan maliyetleri yüksek bazı oyuncuların elden çıkarılamaması... Akyazı Tesisleri’yle ilgili direkt sorumlu olmasa da meydana gelen aksama ve dolayısıyla buradan isim hakkı pazarlamasıyla sağlanacak gelirin gecikmesi gibi sorunlar, moda deyimle, söz konusu kredi notunu kısmen düşürse de, Usta’nın özgüvenle yoluna devamına yönelik bir engel şimdilik teşkil etmiyor.

Sahne Ersun Yanal'ın

Böyle bir ortamda sezona başlarken camianın yoğunlaştığı nokta doğal olarak kulüp performansından çok, takım performansı olacak. Teknik yükü Yanal’ın omuzlarına yıkan Usta ve arkadaşları, çok önem verdikleri ve kamuoyunda, özellikle de camiada çok tartışılan scout ekibinin, doğal olarak da çok büyük bir uyum içinde çalıştıkları Yanal’ın transfer performansını da böylece bir anlamda test etme şansını elde edecekler.

Her şey planladığı gibi mi?

Fizik kondisyon ağırlıklı Slovakya, teknik-taktik çalışmaları ve yoğun maç programının yer aldığı Macaristan kampları, sonrasında da İstanbul’da oynanan Bursaspor maçı ve Trabzon’da tamamlanan hazırlık dönemi için, idari ve teknik kadro tarafından seslendirilen, “Her şey planlandığı gibi gidiyor” söylemini çok iddialı bulduğumuzu ifade etmek, beklentilerin karşılanamaması durumunda bu söylemin yaratacağı hayal kırıklığının dolayısıyla bir fatura gerektireceğini hatırlatmak durumundayız.

Orta alana 'Maestro şart'

Çünkü en ciddi hazırlık maçında da görüldü ki; bu takımda lider sorunu var, Onur bu görevi üstlenmiyor. Bekler hücuma çıktıklarında geri dönüşlerde aksadı. Stoperler panik hatalar yaptı. Bunun nedenleri arasında orta alanda rakibe zamanında basılamaması da var. Orta alanda oyunu yönlendirecek bir “maestro” görevini üstlenecek oyuncu şimdilik yok. Sağ kanat sırıttı. Üçüncü bölgede final hareketini yapacak oyuncular verimsiz kaldı. Eğer Yanal bir haftalık sürede bunlara önlem almamışsa ciddi sorunlar yaşanabilir. “Böyle bir ortamda taraftara ve camiaya iddialı mesajlar vermek doğal” görüşüyle, “Her şey yolunda” söylemini makul bulsak da bazı gerçeklerin yol yakınken dillendirilmesinin “negatif enerji yaymak” gibi bir suçlamaya muhatap olmasını da, “gerçeklere kapalı kör gözlü fanatizm!” olarak nitelendireceğimizin altını özellikle çizmek isteriz.

YORUM YAZ