MENÜ

Bütçeye Uygun Takviye!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor hazırlık maçlarından sonra çıktığı ilk resmi müsabakada istediği skoru elde etse de gidermesi gereken bazı eksiklikleri olduğunu da gözler önüne serdi. Defans bloğunun kanatlarında da problem devam ediyor. Burada Perreira’nın hakemin hoşgörüsüyle kırmızısız atlatılan, futbolda insaf ve oyun kurallarını aşan abartılı agresifliği, kendisinin ve takımının her an ciddi bir sorun yaşamasına neden olabilir. Göbekte Durica, Konyaspor önünde son derece başarılı gözükse de örneğin Fenerbahçe gibi güçlü ve tecrübeli forvet elemanlarına sahip rakipler karşısında gayreti yetmeyebilir. Bu nedenle savunmanın göbeği, daha çevik ve güçlü bir takviyeyi gerektiriyor.

Oyun akışı olumsuz etkileniyor

Orta sahanın kenar kulvarlarında görev yapan Bongonda ile Olcay’ın özellikle atak organizasyonunda daha dengeli ve etkili olmaları gerekiyor. Olcay ağırlığını hissettirerek rakibin dengesini bozmalı. Bongonda teknik becerisini ve mücadeleci özelliğini son adım tercihlerinde daha iyi kullanmak zorunda. Özellikle savunmasında dengesiz yakalandığında sorun yaşayan Bordo Mavililer’in orta sahası topu gerektiği gibi kullanacak seviyede değil. Okay ve Kucka’nın savunma ağırlıklı futbolcular olması Trabzonspor’un oyun akışını olumsuz yönde etkiliyor. Bu ikiliyi zorlayacak, orta alanda pas trafiğinin yönetimine katkıda bulunacak, ofansif özellikleri de olan bir takviye de bu bölge istiyor.

Bir stoper, bir orta saha...

Ersun Yanal, önde Yusuf Yazıcı’yı, Burak’a yakın oynatarak bu ikilinin teknik becerisiyle sonuç üretmeyi planlıyor. Ancak orta sahada yaşanan problemler aradaki doğru pas bağlantısını kopartıyor. Başkan Muharrem Usta’nın, daha önce “50. yılda şampiyonluk” diye belirlediği ancak, sezon başlamaya yakın, “Zirveye oynayacak bir kadro” diye revize ettiği hedef de bunu gerektiriyor. Özetle bu kadro, kulübün ekonomik yapısı ve UEFA’nın Mali Fair Play kriterleri izin verdiği ölçüde bir stoper, bir de orta saha takviyesi istiyor.

YORUM YAZ