MENÜ

Bu viraj dönülmeli!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu başkanlığında yeni bir dönem başlıyor... İbrahim Hacıosmanoğlu ile Muharrem Usta yönetimlerinin kulübe yaşattığı finansal ve itibar erozyonlarını toparlamak kolay olmasa da Ağaoğlu’nun tecrübeli kadrosunun bu anlamda büyük şans olduğu su götürmez bir gerçek. ‘Tecrübeli’ diyoruz çünkü yeni yönetim kurulunda Trabzonspor’un 2000 yılından bu yana yakın tarihinde yer alan tüm yönetimlerden birer, ikişer temsilci bulunuyor. Bu görüntü kulübün yıllardır arayıp da bulamadığı birlikteliğin başlangıcı anlamında dikkatlerden kaçırılmaması gereken bir ayrıntı.

Finansal zorluklar sponsorla aşılır

Trabzonspor’un yeni dönem stratejisini 3 başlık altında şekillendirmesi gerekiyor. Bunların en önemlisi hiç kuşkusuz finansal zorluklar... Yeni kredilerle, yeni yönetim içidışı borçlanmalarla değil, sponsorlarla çözülebildiği takdirde aşılması mümkün olabilecek zorluklar. Aksi, sorunu ötelemek olur ki; önceki yönetimlerin yaptığı da farklı bir şey değildi. Ardından sportif yapılanma ve kurumsal planlama geliyor. Sportif yapılanma, transfer savurganlığını önlemek, altyapıya gereken önemi vermek önceliği atılacak ilk adım. Kurumsal planlama, şişkin personel kadrosunu kulübün ihtiyaçları doğrultusunda sınırlama, torpilli değil, daha doğrusu adama iş değil, iş görecek eleman anlayışıyla profesyonel kadrolar oluşturmayla başlamalı.

3 temel sorun 3 uzman kimlik!

Bu üç başlığın yönetimi uzman ellerde yürütüldüğü takdirde olumlu sonuç alınması mümkün olabilir. Artık kulübün ne gerçek anlamda ne de süreç anlamında kredisi kalmadı gibi... Ağaoğlu’nun finansal sorunları çözme konusundaki becerisi ve sponsorluklar yoluyla buluş buluşturma kabiliyeti, göreve getirileceği söylenen Özkan Sümer’in sportif yapılanma ve birimleri ilişkilendirmedeki ustalığı, Hayrettin Hacısalihoğlu’nun kurumsallaşmayla, camia ve kulüp önceliklerini yönetme yeteneği, belki de Bordo Mavili kulübün bugüne kadar bulduğu en önemli şanslardan birisi olarak görülüyor.

Çatı kadroya destek şart

Burada asıl önem taşıyan, çatı kadroya yönetimin diğer unsurlarının vereceği destek ve mesainin hangi seviyede olacağı... Trabzonspor’un belki de her zamankinden daha çok uyumlu bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Gereksiz tartışmalar, ego gösterileri hem zaman hem de fırsat kaybından başka hiç bir anlam taşımaz. Elbette camianın küçük ve kısır çekişmeleri de uzun süreliğine kenara bırakması şart. Trabzonspor’un gerçekleriyle örtüşen, doğru sloganlarla yola çıkan bu yönetimin Aralık kongresini de kapsayacak bir görev devamlılığına ulaşması kulübün olmazsa olmazı olarak görülmeli.

Gelinen nokta o kadar net ki; Trabzonspor’un son iki yönetim döneminde yaşadığı yıkımı toparlamak büyük bir operasyon becerisi gerektiriyor. Kulüp bıçak sırtında, en ufak bir hata yapma lüksü yok... Trabzonspor bu tarihi virajı dönerse ne ala; peki ya dönemezse? İşte o zaman...

YORUM YAZ