MENÜ

Bu maddelere dikkat

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da yeni tüzük hazırlıkları, her ne kadar üyelerin fikir öneri düzeyinde katılımı tüm çabalara karşın yeterli düzeye ulaşmasa da sürdürülüyor.
Geçtiğimiz günlerde, hazırlanan taslakta Tüzük Tadilatı Genel Kurulu’na sunulma aşamasına getirilen bazı maddelerle ilgili düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaştık. Ancak daha sonraki çalışmalarda netleştirilen iki maddenin daha üzerinde durmak istiyoruz. Biri tüm sporseverleri, dernek ve kulüpleri, diğeri de özellikle Trabzonspor’a gönül veren gençleri direkt ilgilendiriyor. Ortak Hükümler Madde 31/d: 5149 Sayılı Kanun Hükümleri’ne aykırı fiillerde bulunup İl Güvenlik Kurulu’nca cezalandırılmış olanlar, Genel Kurul toplantılarına katılamaz, kulüp organlarına seçilemez. Yani; salon ya da stadyumlardaki müsabakalarda olay çıkaranlar, üyelikleri devam etse de, seçme seçilme haklarını kaybediyorlar.
Eğer gerçek taraftarsa ve hareketlerinin nedenini bununla ilgili açıklamaya çalışıyorlarsa o kişilere verilecek en büyük ceza budur. Bu madde her spor kulübüne örnek olmalıdır.
Sicil Kurulu Görev ve Yetkileri Madde 40/m: Kulüp sevgisini aşılamak ve yaymak amacıyla, 15 yaşını bitirmiş, 26 yaşından gün almamış olanlara kulüp taraftar kartı düzenleyip verme esaslarını belirler. Bunlarla ilgili kalıcı kayıtların tutulmasını sağlar. Yani; Bordo Mavi renklere gönül vermiş ama kulüple bağını üyelik düzeyinde kurmaları ekonomik nedenlerle kuramamış gençler, taraftarlık kartı alarak gönüldeşliklerini resmileştirmiş olacaklar. Bu madde aynı zamanda Trabzonspor taraftarlarının sayısının belirlenmesi konusunda fikir verici bir unsur olacak. Kulüp de ulaşılan sayıyı, bugünlerde yeniden tartışılmaya başlanan yayıncı kuruluş gelirleri ve birçok kulübün hem hakkı hem de haddi olmadığı halde temcit pilavı gibi gündeme getirdikleri “büyüklük” konusunda koz olarak kullanabilecek.
Bu durumda zaman; Tüzük Tadilatı çalışmalarının bir an önce tamamlanması ve genel kurulun yapılması konusunda komisyona baskı yapma zamanıdır.

YORUM YAZ