MENÜ

Borçlanarak büyümek!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor camiası son günlerde şu söylemi tartışıyor: “Borçlanarak büyümek.” Taraftarı mutlu etse de, bu görüşün kulüple ilgili duyarlı kesimde yarattığı kaygıyı yadsıyamayız.
Bu iki kelimeyi, bir televizyon programında Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu popüler yapsa da söylemin özünde sahibi, Trabzon’un ülke futbolunun hizmetine sunduğu döneminin en önemli teknik adamlarından biri olan Giray Bulak’tır. Trabzonspor’un yerlerde süründüğü geçen sezon anlatmıştı: “Trabzonspor tercihini yapacak. Ya küçülecek, alt yapısından oyuncular alıp borçlarını ödeyecek. Ya da Barcelona örneği büyük kulüp takım olacak. Bunun için de kaliteli transfer yapıp, marka değerini yükseltecek. Borcu, marka değeri, sponsorları, kombine biletleri, lisanslı ürünleri, reklam gelirleri ve artan üye sayısı kendiliğinden karşılayacak. Böylece 30 puanlık fark kapanacak, sadece Trabzon’da değil Türkiye’nin her yerindeki taraftarlarını mutlu edecek. Kaldı ki en azından halka arz konumunda bu bir zorunluluktur.”
Bulak belli ki bu fikirlerini benzer düşünen Trabzonspor yönetimiyle paylaşmış. Dedikleri gerçekleşti. Dün ise, “Bu bile yeterli değil. Gerekirse 10 milyon Euro daha borçlanıp Mehmet Topuz ve Mehmet Yıldız da alınmalı.” diyecek kadar da iddialı konuştu.
Burada Hacısalihoğlu, Nuri Albayrak’a, eski Asbaşkanlardan Nevzat Şakar ile “borçlanmayın” önerisi yaptıkları için eleştiriliyor. Sorduk yanıtladı: “Evet gittik ve söyledik. Ama Sn. Albayrak aday olmayacağını söylüyordu. Transferi gelecek yönetime bırakmalarını önerdik. Şimdi biz 3 yıllık bir planlama yaptık. İddia ediyoruz, bu operasyona yönelik mali açık bırakmayacağız. Eğer kalacaksa borç, kadromuz bunu karşılayacak kapasitede olacak.”
Borçlanarak büyümenin öyküsü özetle.
Son söz: Biz de Bulak gibi düşünüyoruz.

YORUM YAZ