MENÜ

Bir takım gitti

Abone Ol Google News

Petkoviç; Sivasspor’un en önemli kozu. Sakatlıktan çıktığı maçta kaleden kaleye gol attı, tamam tesadüf ama o Petkoviç. Jefferson için gönderildi, Jefferson’ın durumu malum.
Emrah Eren, Rizespor’un kaptanlarından, sağ kanatta hala süpürücü. Eller, Brezilya’nın Internacional ekibinde kiralık oynarken 2006’da FIFA Kıtalararası Kulüpler Kupası’nı kazanmış ve Atletico Madrid ile de UEFA Kupası’nda oynamıştı. Stepanov Porto ile Şampiyonlar Ligi’nde forma giydi. Marcelinho, Bundesliga’da Wolfsburg’un kaptanı, Lee Eul-Yong Seul’un, Gökdeniz ve Fatih Rusya’da ülkemiz futbolunun gururu. Ersen Martin La Liga’da. Szymkowiak’a futbolu bıraktırdılar.
...ve daha niceler...
İlk 11’de oynayacaklarıyla, yedek kalacaklarıyla, 18’e giremeyecekleriyle tam bir takım. 2 yılda öyle bir eritildi ki, bunu ancak Trabzonspor’u yönetenler yapardı.
Gidenler, gelenler, kalanlar, yandaki tabloda.
İkisini (Petkoviç-Lee Eul-Yong) Atay Aktuğ, birini (Gökdeniz) Sadri Şener, diğerlerini Nuri Albayrak gönderdi. Haklı ya da haksız gerekçelerle her neyse ama gönderilenlerin yeri doldurulamadı. Boş kaldı.
Gelenlerle, kalanlarla işte Trabzonspor bu!
Aktuğ, Albayrak’a takım bıraktı. Albayrak Şener’e enkaz. Aktuğ bir Tomas Jun’a kurban, üstelik zamanından bir yıl önce gitti. Albayrak geldi, zararı büyük oldu, buna rağmen her ne hikmetse direndi, iki ay geç gidip tahribatı büyüttü. Gelen gideni çok arattı.
Şener geldi. Alma zamanı değildi. Ancak gönderebilirdi. İşe kaderin cilvesi, göndermeyle (Gökdeniz) başladı. Şimdi gözler Şener’de, dolayısıyla ilk transfer döneminde. Gelen gideni yine aratacak mıydı?
Ama ne olursa olsun, Zülfü Livaneli’nin notalarıyla hayat verdiği eserinde Ahmet Çuhan’ın dizelerindeki gibi ortada bir gerçek vardı; Bu gitmeler gitmek değil... Tahribat!

Haberin Devamı

Petkovic
(Sivasspor)
Emrah
(Rizespor)
Fatih Akyel
(Kasımpaşa)
Stepanov
(Porto)
Lee Eul-Yong
(Seul)
Szymkowiak
(Futbolu bıraktı)
Eller
(A.Madrid)
Marcelinho
(Wolfsburg)
Gökdeniz
(Rubin Kazan)
Ersen
(Recreativo)
Fatih Tekke
(Zenit)

YEDEKLER
Ceyhun Eriş (Konyaspor)
Kiki Musampha (AZ Alkmaar)
Murat Ocak (İstanbul BLD)
Celaleddin Koçak (Manisa)
Tomas Jun (Teplice)
Yusuf Kurtuluş (Konyaspor)
Mehmet Yılmaz (Ankaraspor)

Haberin Devamı
YORUM YAZ