MENÜ

Bir garip maç!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lige verilen aradan sonra başlayan süreçte 10 maçlık süper periyodu sağlayan performansın fiziksel yorgunluğu mudur ya da tribün kardeşliğinin (!) neden olduğu rehavet midir, her neyse; Trabzonspor bu maça da bir türlü konsantre olamadı.

Oysa ki Bordo-Mavililer için büyük avantaj elde edilecek beşincilik, sonrasında da kovalanacak dördüncülük için, kendi evinde iki maçı üst üste oynayacak olması tepilecek fırsat değildi. Gençlerbirliği beraberliğinin ardından Kayserispor’a kaybedilmesi, bu avantajları sildi süpürdü.

Dünkü yenilginin nedenlerinden birinin, ev sahibi tribünlerin, kendisine son dördün üzerinde yer sağlayabilecek puan ya da puanları büyük bir iştahla kovalayan Kayserispor’u Kadir Has Stadyumu’nda hisseder duruma sokması olduğunu, 38 ve 61. dakikalardaki kutlamalardan ilkinin daha coşkulu olduğu gerçeğinden hareketle rahatlıkla söyleyebiliriz. Ama Bordo-Mavililer’in, ‘bitse de gitsek’ modu, konsantrasyon konusunda futbolcular kadar, kenar yönetimin de ciddi sıkıntılar yaşaması bu sonuçta rol oynayan ana faktör oldu.

Aytaç oyundan düşünce...

İlk yarım saatlik bölümde rakip kaleyi hiç rahatsız etmeyen ve iki kez yenik duruma düşen Bordo-Mavililer, geçen haftanın suskun golcüsü Rodallega, ardından da Uğur’un penaltısıyla eşitliği sağlayarak devreyi kapadı. İkinci yarının başındaysa ilk goldeki becerisini sergileyemese de Deniz Türüç’ün yakaladığı fırsat, ardından Rodallega’nın skor 2-2 iken oyundan alınmasına tepki gösteren tribünlerin bu kez açıkça takımın aleyhine dönmesi, olası kötü skorun zaten habercisi oldu.

Göbekte Okay’ın yokluğunda onun görevini üstlenen Aytaç’ın, rakip futbolculardan daha çok tribün baskısına uğrayıp oyundan düşürülmesiyle, bu alanda adeta serbest dolaşım hakkı elde eden Lawal’ın yıldızlaşması sağlandı. Lawal, muhteşem oyununu, çok şık bir kafa vuruşuyla, galibiyet golünü de atarak taçlandırdı. Bir garip maç oldu özetle; Kayserispor’un ligde kalma adına ikide iki yaptığı, Trabzonspor’un inanılmaz kötü oyunu ve özellikle de her daim ‘3 Temmuz mağduriyetini!’ dile getirmelerine karşın, bu maçın skorunun ligin alt sıralarına yapacağı etkiyi umursamayan tribünlerinin tavrıyla anılacak bir garip maç!

YORUM YAZ