MENÜ

Beraberlik maçı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor’un rakip beklerin zaafından yararlanıp kanatları iyi kullanarak, zaman zaman Trabzonspor’un kalesinde varlığını hissettirme çabalarına karşın tutuk bir ilk yarı izledik. Pozisyonu yok denecek kadar az, futbol kalitesi düşük bir 45 dakika yani. Çünkü Bursaspor genel olarak yarı alanına çekildi, Trabzonspor’un üzerine gelmesini bekledi. Ama Bordo-Mavililer ısrarla bu beklentiyi karşılamadı. Topa sahip olmayı düşündü, ayağa çabuk paslarla oyunu soğuttu, tempoyu hiç yükseltmedi. Doğal olarak da ortaya kontrollü bir futbol çıktı. İlk yarıda pozisyon zenginliği yaşanmamasının nedeni, iki takımın da golü bulmak için birbirlerinin hata yapmasını beklemeleri oldu.
İkinci yarıda Ozan İpek’in, Giray ve Glowacki’yle girdiği mücadeleden insanüstü çabayla galip çıktıktan sonra hazırladığı Sestak golü, her şeyi değiştirdi. Maç tempo kazandı. Takımlardaki temkinli, kontrollü futbol yerini, risk alan bir Trabzonspor’a ve bu durumdan çabuk adamlarıyla yararlanmayı bekleyen Bursaspor’a bıraktı. Trabzonspor önde bastı. Bursaspor hızlı hücumla gol aradı. Özellikle Bordo-Mavililer, 1-0 geriye düştükten sonra çok ciddi savunma hataları yaptı. Maçın dönüm noktası da bu dakikalardaydı. Bursaspor ikinciyi bulsa maçı koparabilecekken, gol sonrası çabuk toparlanan Giray ve Glowacki son müdahalelerde başarılı olunca amacına ulaşamadı.
Futbol hata kabul etmiyor. Konuk ekibin aldığı onca riske karşın pozisyon üretmekte zorlandığı dakikalarda Serdar Aziz, taç ya da kornere atacağı topu, üstelik ligin en skorer ve çabuk oyuncularından Burak kendisini takip ederken kalecisine vermeyi düşünmekle maçın kaderini değiştirdi. Burak, yoktan bir penaltı var etti ve kendisi de çok şık bir vuruşla eşitliği sağladı.
Sonrasındaki çabalar, iki taraf içinde öncelikli olarak skoru korumaya, olabilirse yine bir hata golü bulmaya yönelikti. Trabzonspor da, Bursaspor da bunu yapmadı.

YORUM YAZ