MENÜ

Başka yok!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kazım Koyuncu’nun acısı hala Trabzonsporlular’ın yüreğinde, başka Kazım Koyuncu yok. Bordo Mavi dostu, çok fazla Sunay Akın, Volkan Konak yok. Başka İbrahim Can, Fuat Saka da yok.
Trabzon’un, başka Trabzonspor’u da yok.
Konu malum; Karayemiş!
Önce tanıyalım: 1546 yılında bir Fransız tarafından Trabzon Kirazı olarak adlandırılan karayemiş, aynı yıl İstanbul üzerinden İtalya’ya, 1574’de başka bir yabancı tarafından Viyana’ya oradan da Fransa ve İngiltere’ye gönderilmişti. Meyveler çekirdekli, sulu ve 6-25 mm boyundadır. Antioksidan özelliği sayesinde, karayemiş tüketimi, alzheimer, diyabet, doku ve cilt hastalıkları, kanser, kalp-damar hastalıkları ve romatizmal hastalıklarına iyi geliyor.
Sorun, bölgenin tadına doyulmaz meyvesi karayemişte değil, adının verildiği, arsası 29 yıllığına Trabzonspor’a ait Kartal’daki tesislerde. Son günlerde Trabzonspor ve o arsa üzerindeki Karayemiş Tesisi’nin sahibi, Sanatçı Volkan Konak’ın da ortağı olduğu Saray AŞ ile ciddi bir polemik yaşanıyor. Tarafları dinledik. Herkes kendini tartışmasız “doğru” buluyor.
Yargımız şu: Trabzonspor, buradaki taleplerinde genel olarak haklı, kurumun çıkarları söz konusu zira. Vaktiyle yapılan malum anlaşmaları ticari kaygıyla koz olarak kullanmak konumunda kaldı Volkan Konak. Ancak, Gençlerbirliği maçında yaşanan pankart skandalı Trabzonspor’un haklılığını gölgeledi. Volkan Konak da, o pankartları her şeye rağmen asla hak etmedi.
Yapılması gerekene gelince: Para-pul bizim işimiz değil, girmeyiz. Volkan Konak, dedi ki basın toplantısında, “Vizyon olarak şehri küme düşürmekteyiz. Oysaki Trabzon bir medeniyet trenidir. Zaman zaman kaçak binenler olabilir. İlk durakta onları indirmeliyiz.”
Trabzon imajının çok büyük hasar gördüğü şu hassas dönemde, Trabzonspor ile Trabzon’un bağrından çıkmış, bu kötü imajı silmenin bayraktarlığını yapan Volkan Konak arasındaki polemik, en çok, o trene kaçak binenlerin işine yarar, nitekim yaradı da. Öyle çoğalırlar ki onlar, trende asıl bulunması gerekenleri, malum güçleriyle durağı dahi beklemeksizin indirmenin fırsatını kollarlar.
Başka Trabzonspor, başka Volkan Konak yok.
Haklılığa-haksızlığa değil, çözüme bakın.

YORUM YAZ