MENÜ

Barış'ın şansı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un genç yeteneği Barış Memiş, yerli-yabancı yüzlerce meslektaşının sandalyelerine talip olduğu ‘Kurtlar Sofrası’na ilk adımını, çok az futbolcuya doğabilecek büyük bir şansla attı. Bu şans, belki de 15 yıl sürecek futbol yaşamına büyük ölçüde ışık tutacak, değerlendirebildiği takdirde Türk Futbol Piyasası’nda sayısı çok fazla olmayan meslektaşları gibi şöhret ve para sahibi olacak.
Günümüz futbol sektöründe her zaman hak eden hak ettiği yere gelemiyor. Bir çok yetenek, arkasında güç yoksa ayakta duramıyor, eş-dost ve maalesef son dönemde din faktörü, tarikat ilişkileri belirleyici unsur oluyor.
Barış, tam Trabzonspor formasını giymeye başladığı günlerde Gökdeniz olayı yaşandı. Gökdeniz de kendisi gibi Trabzonspor alt yapısından çıktı. Çok fırtınalı bir yaşamı oldu. Buna karşın direndi, çalıştı ve amacına ulaştı. Futbolumuzun az sayıdaki yurt dışı temsilcilerinden biri, üstelik rekor ücretle oldu.
Şans 1: Barış Memiş, Gökdeniz Karadeniz’in futbolunu, çalışkanlığını ve direncini örnek alacak. Yaşadığı ve tümüyle kendi neden olduğu, bedelini de ağır ödediği şanssız olayları Barış’a ders, yanlış yönlendirmelere hazırlıklı olmuş olacak.
Barış, Beşiktaş maçında hak etmediği bir kart gördü. Camiası, PFDK’nın ‘ret’ yanıtına karşın arkasında durdu ve yanlış Tahkim’den döndü.
Kulüp Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Tahkim’in kararını değerlendirirken, “Kulüp olarak bu konudaki ısrarlı girişimlerimizle kimseye karşı mücadele etmeyi amaçlamadık. Sadece bariz bir haksızlığın ortadan kalkmasını hedefliyorduk. Barış gibi profesyonelliğe adımını yeni atan oyunculara, haksızlıklara uğradıklarında sahipsiz olmadıklarının hissettirilmesini istedik. Tahkim Kurulu’nun kararı elbette genç sporcularımızın adalet duygusu etrafında gelişimlerine ciddi katkı yapacaktır” dedi.
Şans 2: Barış, futbol yaşantısında doğruyu tercih ettiği ve haklı olduğu sürece camiasının desteğini alacak.
Barış’a düşen; bunları değerlendirmektir.

YORUM YAZ