MENÜ

Avrupa yolunda en zor sınav

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası’nı TM Akhisarspor’un kazanması halinde Avrupa Ligi için hiçbir önemi kalmayacak lig beşinciliği, bu durum netleşene kadar 4 takımın ısrar ve inatla kovaladığı bir hedef. Trabzonspor’un Kasımpaşa maçı bu nedenle Avrupa yolundaki en önemli sınavı gibi duruyor. Kasımpaşa ligin en rahat takımı. Hiçbir hedefi ve kaygısı yok. Dolayısıyla hedefe odaklanan ve kalan iki haftada kazanamaması kendisine bu yolda ciddi sıkıntı yaşatacak olan Bordo- Mavililer için çok kritik bir maç.

En büyük koz Burak

Konuk ekibin etkili oyuncularıkanatlarda Trazeguet, forvet arkasında Mensah ve santrafor Diagne’ye dikkat edilmesi koşuluyla, Trabzonspor’un bu maçta stres yapmadan çabuk oynayıp rakibin ağır savunmasının arkasına sarkmaya çalışması kendisine avantaj sağlayacaktır. Burak etkili silah. Bordo-Mavililer’in en büyük kozu kuşkusuz Burak olacak. Deneyimli golcü, katı savunma yapmadığı bilinen Kasımpaşa’nın genelde ağır olan gerideki oyuncuları karşısında çok avantajlı. Arkaya atılacak toplarda takımına sayısal katkı sağlaması kuvvetle muhtemel.

Kısa mesaj

Maça taraftarın ilgisi yok denecek kadar az. Bu durum bize göre Trabzonspor’a avantaj sağlar. Çünkü rakibi Kasımpaşa, rahatlık avantajını iyi kullanır, çok seyirci arzuladığı sonuç erken gelmezse takımı strese sokabilir.

Ön plana kim çıkar?

Uğurcan diyoruz. Çünkü Antalya’daki performansıyla dikkat çeken genç kaleci, belli ki bir kez daha bulacağı ilk onbir şansını iyi kullanmak isteyecek. Eğer işler yolunda giderse hem kendine güveni artacak hem de Trabzonspor, altyapısından bir de kaleci katmış olacak.

Bu istatistiğe dikkat!

Bordo-Mavililer, Rıza hocanın göreve geldiği ilk haftalardaki kadar kendi evinde rahat kazanamıyor. Kasımpaşa ise son 3 deplasman maçının ikisini kazandı. Bu istatistik de Fırtına için dezavantjlı duruma işaret ediyor.

YORUM YAZ