MENÜ

Avrupa, ekonomi, alt yapı!

Abone Ol Google News

Kupadaki yarı final heyecanı, Trabzonspor camiası için çok farklı anlamlar taşıyor... Yıllar sonra gelecek kupa bir yana Avrupa' biletine çok yaklaşmışken, üstelik bir alt lig takımına elenerek veda edilmesi, kuşkusuz bordo-mavililerde en çok yorumlanan üç önemli konudan biri oldu.

Haberin Devamı

Diğer ikisi malum; ekonomik zorluklar ile Türk futbolu ve diğer kulüplere yeni yol haritası çizerlerken örnek alabilecekleri alt yapı gerçeği..

Süper Ligde heyecanını neredeyse devre arası sayılabilecek kadar öteleyen milli maç ve yerel seçim sürecinde bütün kulüpler gibi Trabzonspor da, sezonun kalan maçları için stratejisini, ekonomik durumunun geleceğe yönelik artı ve eksilerini, önümüzdeki sezona yönelik planlamalarını sakin ortamda değerlendirme şansını buldu.

Yol kısaldı!

Tüm olumsuzluklara karşın, beklentilerin üzerinde alınan skorların bir ara ilk ikiye girme havasına soktuğu camia, gerçeklerle erken yüzleşirken, hedefin çok altında gerçekleşen puan kayıplarıyla Avrupa yolunun tıkandığı dönemde Türkiye Kupası ipine sarıldı. Ama “Ümraniye Vakasını” yaşadı. Şimdi ilk dört şansı yolu yine kısaldı. Bu şansı kaybetmek için ancak olağan dışı acemilik gerekir! Ünal Karaman’ın, gelecek sezona yönelik planlama içindeki rolünün ne olduğunu tam olarak bilmese de, duruma profesyonelce değil, forma aşkıyla yaklaşması, bunun gerçekleşmesi için en büyük güvence.

Haberin Devamı

Ekonomi - UEFA ilişkisi!

Trabzonspor, birçok futbolcusunun UEFA’ya yansıyan alacak davalarıyla ilgili transfer yasağı gerçeğiyle yüzleşti. Bu yasağı alt yapıdan kattığı isimlerle avantaja çevirdi. Ancak önünde daha büyük riskler, -örneğin yukarıda elde edebilmesi için verilen mücadeleyi özetlediğimiz Avrupa Kupalarına katılamama gibi bir ceza olasılığı- olduğundan, işin ciddiyetini önemseyerek gerekli ilk adımları attı. Tehlike geçmiş değil. Geçmişten kalma öyle ilginç dosyaları var ki bordo mavililerin, bunları kapatacak ekonomik güç kolay sağlanmıyor. Yine de son ödeme bir nebze olsun nefes aldırdı.

Örnek kulüp

Mehmet Ekici ve Onur vakaları ile başlayan, sakatlıklar sonrası zirve yapan “alt yapı katılımı” mükemmel işledi. Trabzonspor’da biraz da zorunluluktan ortaya çıkan alt yapı gerçeği bütün kulüplerin radarına girdi. Trabzonspor’un yapması gereken A takım için hazır olan gençlere öncelik verip, transferi sadece çok zorunlu bir iki mevki için düşünmesidir. Bu durum sadece kendisi için değil, diğer tüm kulüplerin ekonomisi ve dolayısıyla da Türk Futbolunun geleceğinin güvencesidir.

YORUM YAZ