MENÜ

Avrupa aşkına...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir gün önce oynanan maçların önemini katladığı Çaykur Rizespor-Trabzonspor karşılaşmasının skoru, iki takımın da bundan sonra çizeceği yol haritasının belirlenmesinde büyük rol oynayacaktı. Zira, iki komşu ekibin Trabzonspor lehine ezici üstünlüğü bulunan futbol rekabetini geçtik, Fenerbahçe ve Antalyaspor’un kazanması Bordo-Mavililer’in Avrupa hesapları, Kayserispor’un kaybetmesi de tehlike hattına en yakın rakibini yakalaması için mutlaka 3 puanla değerlendirilmesi gereken bir maç modunu doğurdu.

Rize kontrol etti

Bu gerçeğin oluşturduğu stres iki takım oyuncularını da olumsuz etkiledi. Düşük futbol kalitesi, ilk 20 dakikada Nosa ve Okay’ın kaleyi bulmayan vuruşları dışında kayda değer not tutturmadı. Ancak Gökhan’ın kısa düşen bir geri pasta Castillo’nun dengesini kaybetmesine takılıp ayağıyla uzaklaştırması mümkün topu elle tutması, dünün başarılı ismi Halil Umut Meler’in dikkatinden kaçmadı. Doğru çift vuruş kararı, konuk ekibin pozisyon üretmeden öne geçmesini sağladı. Sonrasında oyun tümüyle Çaykur Rizespor’un kontrolüne geçti. Can havliyle saldıran Yeşil-Mavililer, rakip kale sahasına rahat taşıdıkları toplardan çok etkili pozsiyon üretmekte ilk yarıda başarılı olamadılar.

Onur geçit vermedi

İkinci yarı bir süre benzer tempoda oynandı. Rizespor bu maçın kaybının Süper Ligi kaybetmekle eşdeğer olacağı gerçeğinden hareketle dakikalar ilerledikçe daha da çok risk aldı. Zaman zaman skoru değiştirecek çok net fırsatlar yakaladı ama bu kez Onur engeline takıldı. Bordo- Mavililer’in inanılmaz baskı yediği son yarım saatlik bölümde Onur’un Jantscher ve Edonwonyi’nin vuruşlarındaki refleksi kadar, diğer birkaçı bir yana Kweuke’nin son dakikalarda topu 3 direğin arasına gönderme yerine boşluğu dövmesiyle Rizespor için kader ağlarını örmüş oldu!

Önemli bir adım

“Olmayınca olmuyor” özdeyişinin gerçekleşmesi, bitiş düdüğüyle Yeşil-Mavili futbolcuları gözyaşına boğdu. Trabzonspor ise bir yıl ara verdiği Avrupa için, ikinci yarıdaki müthiş çıkışını en azından skor olarak bu maçla da sürdürerek çok önemli bir adım daha attı.

YORUM YAZ