MENÜ

Alkışlar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Skoruyla sağlayacağı ulusal coşku ya da vereceği üzüntü bir yana; Katar Emiri’nin eşini üzecek, üzmezse, Terim’i daha güçlü olarak “İstanbul’da hesaplaşma” moduna sokacak büyük maça, artık saatler kaldı.
3 maçta toplam 25-30 dakikalık oyunla çeyrek finalist olan takımımızın yarı final şansı için söylenecek tek söz şudur: Buraya kadar Türkiye gibi ister şansıyla, Hollanda gibi ister mükemmel futboluyla gelmiş olsun, 8 takımdan her biri, birbirini eleyebilecek güçtedir. Dolayısıyla Türkiye için bu akşam şampiyonanın sonu olursa da, yarı final yolu açılsa da, asla sürpriz olmayacaktır. Kaldı ki biz, bu anlayışla Türkiye’nin gruplardan çıkmasını da olağanüstü başarı olarak nitelendirenlerdeniz. Eğer sağlarsa avuçlarımız patlayıncaya kadar alkışlamaya, sesimiz kısılıncaya kadar bu coşkuyu yaşamaya can attığımızın bilinmesini isteriz.
Ulusal anlamda tümüyle yoğunlaştığımız Avrupa Futbol Şampiyonası, Türkiye’de yaptığı transferlerle ülkenin flaş kulübü konumuna gelen ve taraftarını inanılmaz havaya sokan Trabzonspor’un reytingini düşürdü. Buna karşın satılan 8 bin dolayındaki kombine biletle kendi rekorunu kıran camiaya Vali Nuri Okutan’ın desteği, maddi katkı bir yana manevi olarak büyük katkı sağladı. Okutan, 5 bin kombine rezervasyonuyla Trabzon Valisi görevine atandığı anda, yerel gazetelerin “Trabzon’a Trabzonsporlu Vali” şeklinde attığı manşetlere haklılık payı çıkardı ve taraftarların gönlünde taht kurdu.
Vali Okutan’ın bu noktaya gelmesi, elbette ki yönetimin çabaları ve sağladığı güvenle direkt ilişkili. Bu noktada kendisine bazı çevrelerce, “Şimdiye kadar nerelerdeydiniz?” diye sorulamayacağına göre yapılacak tek şey alkış tutmak olacaktır. Biz alkışlıyoruz.

YORUM YAZ