MENÜ

Aklın yolu...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray maçı öncesi bir dost sohbetinde Serdar Bali, “Maç günleri yayın öncesi tesadüfen bir araya gelsek bile Ergun Ata ile özellikle futbol ve Trabzonspor konuşmamaya özen gösteriyoruz. Ama yayın başladığında benim yorumlarımda söylediklerimle Ergun Ata’nın da kısa sorulara verdiği yanıtlarda söyledikleri genelde aynı şeyler oluyor. Ertesi gün gazetelerdeki yorumlarımızda da görüşlerimiz genelde çakışıyor.” dedi.
Dostların yorumu, “Eee aklın yolu birdir” şeklinde olsa da, Bali ile son dönemde farklı bir değerlendirmemiz var. O diyor ki; “Kalan maçlar yönetim için inanılmaz fırsat. Gönderecekleri futbolcuların performansları, gönderilme kolaylığını sağlıyor.”
Biz de diyoruz ki: Trabzonspor taraftarı için kalanlar kahır maçlarıdır.
Eğer yönetim, Bali’nin dediği gibi kalan maçlardaki performanslarına göre karar verecekse; örneğin Galatasaray maçını ele alalım: O gün forma giyen hangi futbolcuya, gelecek sezon oluşturacağınız yarışmacı takımın kadrosunda yer verirsiniz?
Soruyu şöyle değiştirelim: Kaybedilen tüm hedeflerin ardından, kümede kalmanın da matematiksel olarak gerçekleştiği son birkaç haftadaki maç performanslarına göre kaç futbolcu, önümüzdeki sezon oluşturacak kadronun 11’inde, 18’inde ya da genel takım kadrosunda yer alabilir?
O zaman iki farklı görüşü harmanlayalım: Kahır maçlarından da yararlanmak mümkün demek ki, iyi değerlendirmek gerek.
Gelelim Ersun Yanal konusuna. Camiadaki önemli kredisine karşın performansı zaman zaman tartışılan Yanal’a, elindeki kadroya göre pek de haksızlık etmek istemeyiz. Yönetimin Yanal ile devam arzusunun yüksek olduğunu da bilmekteyiz.
İlginçtir, bu konuda da Bali ile farklı ortamlarda benzer şeyleri dile getirmişiz.
Demişiz ki özetle; Yanal kalmalı. Ancak mevcut ücreti, görev süreleri içinde, Trabzonspor’u çok kötü yöneterek inanılmaz borçlandıran, bazı üyelerinin futbolcularla parasal ilişkileri ayyuka çıkan önceki yönetimce belirlendi. Onların har vurup harman savurarak darmadağın ettikleri bütçeyi bu yönetim onarmaya çalışıyor.
Onların belirlediği ücretle Yanal’ın devamı ciddi bir maliyettir. Dolayısıyla bu maliyete bazı ölçüler koyulabilir. Örneğin, “şu kadarı garanti ücret, şampiyonluk halinde şu, ikincilik, üçüncülük, Türkiye Kupası vs halinde de şu ücretler ödenir” gibi bir durum, Yanal ve ekibi için de itici bir güç olabilir.
Aklın yolu...

YORUM YAZ