MENÜ

Akılcı yaklaşımlar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başarıyı sağlayacak unsurları harekete geçirmek için “ilgili koşulların” oluşması gerekiyor. Eğer ütopik vaatlerle göreve gelen Nuri Albayrak ve ekibi bu kadar başarısız olmasa, Trabzonspor camiasında hala, “Paralı başkan Trabzon şampiyon” sloganlarını duyuyor olacaktık. Kimilerinin “Derin Trabzonspor” sıfatını yakıştırdığı bize göre kurumun dinamikleri, böyle bir pozisyonda devreye girdi. Sadri Şener’i ve ekibini ortaya çıkardı.
Şener, Genel Kurul’un “Adaylar konuşuyor” bölümünde 20 dakikalık süreyi, eski yönetimi her şeye karşın incitmemeye özen göstererek ve rakibi İbrahim Hacıosmanoğlu’nu herhangi bir şekilde ima dahi etmeden, projelerini anlatmakla kullandı. İddialı olmasa da akılcı söylemlerle üyelerden oy istedi.
Hacıosmanoğlu ise seçim sürecindeki sert tavrını salonda da sürdürdü. Şener’i sürekli birilerinin adayı olmakla suçladı. Hakim olduğu 19 Mayıs Spor Salonu’nun tribünlerinden bol alkış aldı. İbra edilmeyen, büyük bölümünde yer aldığı yönetimi savundu. Ama önemli olan akılcı söylemlerdi ve sandığa bu yansıdı.
Trabzonspor, başlama saati birkaç kez değiştirilen Bursaspor maçına çıkarken salondan ön bilgiler gelmeye başladı. Sadri Şener açık ara önde gidiyordu. Tribünler coşkuluydu ve en önemlisi takım Antalya’da çok iyi bir çalışma dönemi geçirtmişti. Böylece sahada kazanmanın koşulları da oluşmuştu.
Yüksek tempoyla başlayan ilk yarı, ikinci golün geldiği son dakikasına kadar aynen devam etti. Bordo mavililer bu tempoyu pozisyon vermeden tamamlarken, organize olamasa da, bireysel becerilere dayalı pozisyonlar buldu. Örneğin Çağdaş, iki kez yokladı rakip kaleyi, birinde direk, diğerinde Vega engel oldu. Ama klası ve becerisi, hem Gökdeniz’in hem de Yattara’nın şutlarında yetersiz kaldı.
Maçın iki takım için de 6 puanlık bir önem taşıması, Trabzonspor’un 2. yarıda daha kontrollü oynamasına neden oldu. Tempo düştü ve özellikle son yarım saatlik bölümde Bursaspor, rakip kalede daha çok gözükmesine karşın farkı son saniyede bire indirdi.
Sözün özü: Hem salonda, hem de stadyumda bu kurumu yaşamsal önemde ilgilendiren iki önemli sınavda farkı, akılcı yaklaşımlar sağladı. İlgili koşullar oluştu özetle, takipçisi olacağız.

YORUM YAZ