MENÜ

Abdülkadir girince...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Transfer dönemini kadrosuna kattığı pahalı ve yaşlı oyuncularla kapatan Trabzonspor için Gençlerbirliği maçı lige verilen aradan sonra Göztepe yenilgisinin etkilerini ortadan kaldırabilmek adına önemli bir fırsattı... Ersun Yanal, son gün transferlerinden Sosa’yı ilk 11’de sahaya sürerken, sakat Durica’nın yerinde Mustafa Akbaş’ı tercih etti. Orta sahanın merkezini yine Okay- Kucka ikilisine teslim eden Yanal; Yusuf-Sosa ve Olcay’ı Burak’ı destekleyecek üçlü olarak yerleştirdi. Bordo- Mavililer maça tempolu başlayamadı. Gençlerbirliği ise rakibi önde karşılayıp ayağa oynayarak Trabzonspor’un zaaflarını kullanmayı denedi. Bunda da henüz 6. dakikada Ahmet İlhan ile golü bularak amacına ulaştı.

Yusuf da devreye girdi

Trabzonspor yenik duruma düştükten sonra da tempoyu arttıramadı. Yerleşik oyunda bloklar arasındaki koordinasyon bozukluğu, skoru koruma amacındaki Gençlerbirliği’nin işini kolaylaştırdı. Bol kademeli alan savunmasıyla oynayacak alan bırakmamayı düşünen konuk ekip Milinkoviç ve Manu’nun taşıdığı toplarla kontratak fırsatları kovaladı. Trabzonspor’un özellikle rakip ceza sahası civarındaki pas bağlantılarındaki yetersizliği pozisyon üretimini olumsuz etkiledi. Rakibi ısrarla ortadan delmeyi hedefleyen Trabzonspor kanatları kullanamayınca oyunun bu gidişatı Kırmızı-Siyahlılar’ın işine yaradı... Yanal ikinci yarıya Uğur-Abdülkadir değişikliği ile başladı. Sağ kanadı kullanan genç oyuncu Trabzonspor’un atak zenginliğine ciddi derecede katkı yaptı. Nitekim Olcay’ın golünde yaptığı muhteşem asist Fırtına’yı tekrar maça bağladı. Abdulkadir’le birlikte Yusuf Yazıcı da devreye girdi.

Milli yorgun Burak!

Milli maç yorgunu Burak ikinci yarıda daha fazla boş alan buldu ama bunları alışılageldiği şekilde kullanamadığı gibi çok ofsayta düştü. Orta alanda Sosa öne doğru pas zorlamalarıyla olumlu görüntü verdi. Yanal, maçı kazanacak müdahaleyi Rodallega’yı oyuna sürerek yapmak istedi ve Olcay’ın yerine Kolombiyalı’yı Burak’ın yanına ikinci santrafor olarak gönderdi. Rodallega da Ersun Yanal’ı mahçup etmeyerek takımın galibiyet golünü imzaladı. Yine oyuna sonradan giren Onazi skoru belirledi.. Sonuçta Trabzonspor zor geçen bir 90 dakikanın sonunda hem moral buldu hem de 3 puanın sahibi oldu...

YORUM YAZ