MENÜ

4 soru 4 cevap

Abone Ol Google News

1- Taraftarlar çağrıya kulak verdi, kombineye akın etti. Şimdi destek iyi, ama asıl sınav ligde verilecek. Sinirlere hakim olmak gerekecek. Ne tavsiye ediyorsunuz taraftarlara?
Trabzonspor geçen sezon kazandığı iki maçtan ceza aldı. İlki Sivasspor maçı. Bir holigan ağır fatura ödetti. 5 maç ceza, sahada kazanılıp masada kaybedilen 3 puan. Kulübe para, başkana, başkan yardımcısına, basın sözcüsüne hak mahrumiyeti cezası. Türk futbol tarihinin en ağır cezası bunlar. Neden; bir kişi yüzünden, peki o kişi sahaya girerken yanındaki taraftarlar ne yaptı? Taraftarı geçtik, güvenlik ne yaptı? Trabzonspor, Fenerbahçe maçını kazandı, her stadyumda olandan az küfür vardı. Ama bir maç seyircisiz oynama cezası aldı. Neden, çünkü meşalelerin yanmasını not alan gözlemcinin yüzüne karşı VİP Tribünü’nde küfredildi. Gözlemci de her şeyi abartılı not aldı. Trabzonspor’a ceza, peki küfreden kişiye yanındakiler ne yaptı? Soruları değiştirelim, Sivas maçındaki holigan bir bedel ödedi mi? Trabzonspor’un bir sezonunu yedi. Hayır. Güvenlik şirketinin bu işteki zaafı büyük, her maç sonrası parasını peşin alan şirket, bir bedel ödedi mi? Hayır. O halde yapılacak şey şudur: Önce taraftar eğitilecek. Suç ve cezalar kendilerine anlatılacak. Buna rağmen suç işleniyorsa, bedeli suç sahibi ve zaafı olan güvenlik şirketi ödeyecek. Hatır gönül işiyle bu sorun çözülmez. Anlaşma yapılırken zaaf maddesi mutlaka eklenmeli.

Haberin Devamı

2-Genç ve deneyimsiz bir oyuncu topluluğundan bahsediyoruz. Şampiyonluk beklentisi ve baskısı zarar verir mi, nasıl önüne geçilebilir?
Trabzonspor Yönetimi’nin bunca transfere karşın kamuoyuna verdiği mesaj şu: bu sezon zirve yarışının içinde olacak bir takım yaratmayı amaçladık. Gelecek sezon eksikleri tamamlayıp şampiyonluk mücadelesini adını koyarak yapacağız. Bu mesaj kamuoyunda beklentinin çok yüksek olmamasını sağladı. Dolayısıyla çok da deneyimsiz olduğunu düşünmediğim bu kadronun üzerinde bir baskı beklemiyorum. Kaldı ki, Trabzonspor rakiplerinin durumuna göre kendini zirve yarışının odak noktasında bulursa, olası baskıyı en önemli faktörün Sadri Şener ve ekibiyle artık ülkenin deneyimli teknik adamlarından biri olan Ersun Yanal ve ekibinin rahat önleyebileceklerini düşünüyorum.

Haberin Devamı

3- Kadro baştan aşağıya yenilendi. Herkes kendine göre bir kadro yapar hale geldi... Mevcutlardan bir 11 alabilir miyiz?
İsim isim bir kadro yazmak en azından bu görevin asıl sahiplerine saygısızlık olur. Ama transfer edilen oyuncu kadrosuna ve Ersun Yanal ile sohbetlerimize dayanarak o sistem üzerinde fikir beyan edebiliriz. Yanal, iç saha maçlarında dörtlü savunma, iki ön libero, sağ ve solaçık ile çift santrfor oynar. Deplasmanda bizce ön libero sayısı rakibe göre üçe çıkar, ileride arkasındaki ikiliyle tek santrfor görevlendirilebilir. Kalede transferi gerçekleşirse Sylva ile Tolga ve Onur arasındaki yarışta Senegalli kalecinin deneyim avantajı var. Tayfun savunmanın sağı ve merkezi için önemli isim. Sağda Serkan-Ferhat yarışı yaşanır, Serkan biraz daha avantajlı. Merkezde Giray-Egemen ikilisini, yeni bir stoper alınmazsa Tayfun zorlar. Cale’nin soldaki alternatifi yok gibi. Sol önde de sorun var. Önliberolar Ceyhun, Selçuk ve Colman’ın arasındaki yarışa eğer kalırlarsa Hüseyin ve Hasan’ın girebileceğini sanmıyorum. Adnan da alternatif olur. Yattara sağda rakipsiz. Kaldı ki Barış ve gençler var. Umut ve Gökhan iç sahada birbirlerini tamamlar, deplasman maçları için yarışırlar.

Haberin Devamı

4- Hâlâ takımda bir takım eksikler ve arayışlar olduğunu biliyoruz. Gerekli mi konuşulan bu transferler?
10 numara konusunda Yanal’a katılıyorum. Selçuk ve Colman bu işi yapar. Yattara da var. Ama sol açık gerekli. Deneyimli bir abi-stoper de. Ama asıl eksiklikler uyum sorunu yaşanması halinde ortaya çıkar. Ama gençlerin içinden de patlama yapacak isimler beklemiyor değilim. Türk Futbolu en az iki yeni isim kazanırsa hiç de sürpriz olmayacak.

YORUM YAZ