MENÜ

Şenol Güneş-Sevgili Öğretmenim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mark Thackeray’i hatırlar mısınız? 1967 yapımı “Sevgili Öğretmenim” (To Sir With Love) filminde Sidney Poitier’in canlandırdığı öğretmen karakteri. Şenol Güneş aslında o adam. Çalıştığı oyuncu grubunun olumsuz özelliklerini bastıran, olumlularına öne çıkaran ve hepsini geliştiren bir öğretmen. Bazen sert, bazen yumuşak ama hiç bir zaman inandığı doğrulardan vazgeçmeyen biri. Tachkeray’in dediği gibi: “Ben insanın inandığı şey için savaşması gerektiğine inanırım. Ancak öncelikle inandığı şeyin doğru olduğundan kesinlikle emin olması lazım.”

Bu tarz filmlerin tümünde sınıfın hınzır, aslında duygusal ama bir o kadar da saldırgan bir çocuğu vardır. Öğretmenin ilk işi, bu çocuğun arkadaşı olmaktır. Onunla dost olursanız, gruba söz geçirmeniz çok daha kolay olacaktır. Volkan Şen, Bursaspor’un hınzır çocuğu. Bursaspor’un gösterisinin yönetmeni Şenol Güneş belki ama başrol oyuncusu kesinlikle Volkan Şen. 18 haftada 7 gol, 7 gol pası.

Yardımcı erkek oyuncu Fernandao. Tam 12 gol. Sahada onun mücadelesini gören adam yürümeye utanır. Sert ve yıpratıcı bir forvet olmasına rağmen agresif bir oyuncu olmaması da ilginç. Ne rakiple uğraşıyor, ne kendi takım arkadaşlarıyla. Hatta her yanlış pası, bazen de ona pas vermeyen arkadaşını bile alkışlıyor. Her eve lazım.

Gençler Ozan Tufan ve Emre Taşdemir, Milli Takım oyuncuları Serdar Aziz ve Harun. Josue Belluschi ve diğerleri. Hem dinamik, hem tempolu, hem de dikine oynayan modern bir Avrupa takımı. Öne geçtikleri karşılaşmalarda 13 puan kaybetmemiş olsalar, belki de şu an zirve yarışının içinde olacaklardı.

Bursaspor sezon sonunda kaçıncı olacak ya da kaç puan toplayacak önemli değil. Hepimizi heyecanla Bursa maçı öncesi ekranlarına başına toplayan bir takım yaratıldı. Şenol Güneş kalır ise önümüzdeki üç sezon içerisinde şampiyonluk kovalarlarsa şaşırmam. Bu yazıyı neden mi yazdım? Arsene Wenger’in dediği gibi: “Futbol takımı güzel bir kadın gibidir. Eğer ona bunu söylemezseniz, güzel olduğunu unutur. “

YORUM YAZ