MENÜ

Teknolojik zafer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fransa’nın 1998 zaferi yaşanırken, Mbappe tarihte yoktu, Pogba 5 yaşında, Dembele 1 yaşında, Griezmann futbol okulunun kısa pantolonlu ismiydi. Teknoloji yok, tartışma çoktu. İlk 15 dakika hiçbir şey yoktu. Ya Fransa; dikine göbekten rakibi zorladı, kanatları yokladı, Dembele birebir, Griezmann tek top savunma arkası, ileri üçlü yer değişimleri, olmadı. Fransa kilidi açamadı. Avusturalya ise pozisyonları şansa, golü Kaf Dağı ardına bırakmıştı. İlk yarı futbola uzaktı. İkinci yarı Video Yardımcı Hakem (VAR) maça damga vurdu.

Bu kez izlemeye gerek yok

55’te Risdon, Griezmann’ı düşürdü. Hakem önce yok dedi, VAR sistemi devreye girdi ve penaltıyı gösterdi. Fransa 58’de Griezmann üzerinden VAR destekli penaltı ile öne geçti. Tam 3 dakika sonra Umtiti eline hakim olamayınca, bu kez VAR desteksiz penaltı ile Jedinak ile skor dengelendi. Tam böyle bitecek derken zorlama Pogba imzalı gol ile futbolun şans perisi destekli sonuç belirlendi: 2-1. Fransa kazandı. Ama nasıl? Sorusunun cevabı teknolojiydi.

Kısa mesaj

Fransa futbola “FRANSIZ” kaldı. Tekno-Galibiyeti ile ikinci tura göz kırptı.

Maçın starı

Sanal futbol ekipmanları. Teknoloji 4.0. Amaaaa, futbolun oyun felsefesi tam sıfır, gelişen teknolojik felsefe dört dörtlük kullanım ile maça damga vurdu.

Maçın sorusu

2018 Dünya Kupası’nda uygulamaya konulacağı belirtilen VAR sistemi, futbolseveri mutlu ediyor mu?

Maçın olayı

Hakem bir penaltıyı VAR ile gördü, diğerini tecrübesi ile. Gol çizgisi ile de 3. golü. Robot hakem yakın gelecekte futbola dahil olursa şaşırmayın!

YORUM YAZ