MENÜ

Soğuk içinde soğuk

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir oyuncunun en önemli gücü dayanıklılık (ki buna fendimental diyorlar ve vücuda aldığınız oksijeni yakma sonrasında gücü kullanma kabiliyeti olarak ta tanımlanıyor) diğeri de mental bütünlüğü (ki buna da oyuna düşüncede hazırlanma diyorlar) olarak tanımlanıyor. Bu iki yapı birleştiğinde beyindeki nöronlar arasında futbolcu geçiş yolları oluşturacak düşünceyi yaratıyor. Bu son dönemde İmajinasyon olarak tanımlanıyor. Ya da Mustafa Denizli bakışı ile maçı zihinde oynama. Lakin siz dün maçı hangi zihinde , hangi imajinasyon-canlandırma- ile ortaya koymuş olursanız olun herşey boş. Neden?

Vital kapasitenziz yani oksijeni kullanma gücü ile yakma yaklaşımınızı ortaya koyacak vücut hazırlığı -10 derecedeki sıcaklığa uygun değildi. Hangi tarihte 10 gün 15 gün önce gitseniz de bunun hikaye olduğunu söylüyor uzmanlar. Hatırlayın maçlarını rakım olarak 1000 metreye yakın oynayan Bolivya başarıları…

Diğeri Hakem faktörü. Bunun için ben değil hakemler konuşsun;

YUSUF NAMOĞLU-MHK BAŞKANI: Bu büyük skandal . Hakem Beck’in ellerinin arasına rakibinin elini soktuğunu görmüyor bekliyor…Karar veremeyecek kadar aciz.

VEDAT YÜKSEL-ESKİ HAKEM : Bu acizlik onun karar vermesinde duraklamasına neden oluyor. Sonra yardımcı ile göz göze gelip hareketleniyor.

VEDAT TAN-ESKİ HAKEM : Kararı yardımcı veriyor. Hakem pozisyondan uzak ilave yardımcı hakemin kararı ile penaltı veriyor ve bekliyor.

BÜLENT YAVUZ-MHK ESKİ BAŞKANI: Neyi bekliyor biliyor musun Emre, acizliğinde kayboluşun ve “ben ne yaptım “ beklentisi bu sonra kırmızı kartına yöneliyor. Başka şeyler arıyorum…Sende ara…

DENİZ ÇOBAN –ESKİ HAKEM: Nereden baksanız yanlış karar akıl alır gibi değil. Burada pozisyonu iyi süzemiyor ve tüm oyunun ritmini bozuyor. Oyuncuyu da Beşiktaş takımını da oyundan koparıyor. Tamamı ile…

CEM PAPILA-MHK GÖZLEMCİ: Hakem hatası. Tamamı ile…Kural der ki. Bir pozisyonda eğer top dışında oyuncuya müdahale var ve bu gol şansını birebir etkilerse o zaman penaltı ve kırmızı kart. Lakin amaç topa hamle ise hayır. Bakınız oyunculara…

BİNALİ KARTAL-ESKİ HAKEM: Oyunculara bak Emre ama bir de hakeme bak. Onu yetiştirenlere bak. Bu adamlar gelip bizim ülkemizde de hakem yetiştirme çabasında. UEFA bu işi doğru yapamıyor ne Türkiye’de ne Avrupa’da.

ÖZET: Tüm yorumlar hakem hatası der. Bu işin altı karıştırılmalı diyen Bülent Yavuz hocam ardından karıştırdım. İskoç hakem Astana-Galatasaray maçında verdiği kararlar ile bizi sarstı, Sivasspor, Belçika temsilcisi Anderlecht’den bunun yönetiminde 5 yemiş. Bitmedi, Burugge ile oynayan Beşiktaş bu isim ile yine yenilmiş. Partizan maçı Fenerbahçe’nin bu isim ile 2-2 bitmiş. Art niyet mi? Hayır ama İskoç hakem yönetiminde Türk takımları 19 gol yemiş ve sadece 8 gol atabilmiş. Hakem kötü ama hala UEFA’da…(Bir not: Galatasaray Bordeaux’u bu hakem ile yenmişti 4-3)

Ve son not takıma:

Yarmelenko bir dev Tosiç yanından transit bileti almış geçiyor. Adriano nerede, Caner evde olunca kanat yerlerde.

Yarmelenko –Tosic ne konuştular…Bilmiyorum ama ben olsam haksız penaldı Yoldaş kaçır bunu derdim. Alpay-Beckham ve Türk milli takımda Mirsat ile Hırvat oyuncular arasında diologlar akla gelmedi mi?

Orta alanda Oğuzhan sanki halı saha maçında basit çalımlar derdinde ciddiyet gerek bazen Talisca olsa…

Fabri gözyaşları ile 4 golü karşılıyor yürekler kanıyor, hani nerede rakibi karşılayacak orta saha.

Abubakar…Kırmızı için bağırdı. Beni de at dedi. Hakem onu kırmadı. Lakin biz onun golleri ile coşmayı düşledik, kartları ile değil.

Maç akıllarda ne zaman bitti? İlk gol. İkinci. Üçüncü. Bilmiyorum ama her zihinde farklıdır. Lakin taraftar gücü 3-0’dan maç döndürebiliyorsa artık seyircisiz kalmamak adına hamleler yapılmalı.

Q7 kenarda Şenol Güneş’in en akıllı hamlesi yoksa bir kırmızı ona da çıkabilirdi. Özet ile evinde kazanamayan bir Beşiktaş bu yenilgiye üzülmek yerine, kazanmanın kilidi açtığını anlamalı. Yoksa daha çok üzülürüz.

Öğretmenim Şenol Güneş Rebrov ile el sıkışırken düşüncelerimi mi okudu…

YORUM YAZ