MENÜ

Samba, Şeytan'a çarptı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kupanın en çok gol atan takımı Belçika ile en az gol yiyen ekibi Brezilya. En çok topu çeviren ile en çok pozisyon bulan. En yaratıcı Neymar, oyunu okuyan Hazard. En iyi hücumda pres yapan gol ayağı Jesus ile fizik gücünü iyi kullanan hava topu uzmanı Lukaku. Kaleler dengeli. Bu durumda kilidi açacak orta sahalardı. Savunmada konsantrasyonu kaybetmeyen kazanacaktı. Bu anları düşünürken orta saha Fernandinho kendi savunmasında Miranda ve Silva’yı bozdu kalesine golü yolladı.

Çok kaçıran Brezilya ilk golü kalesinde görendi. Belçika gol sonrası bekledi. De Bruyne top taşıyan iki isim, Witsel ve Chadli kontrol dedi. Fellaini onlara eşlik edince Brezilya orta alanı aldı. Gol için şut ve ara pasları sık sık ortaya koydu. Lakin hızlı gelişen ve orta sahayı çabuk geçen Belçika, Casamiro’nun yokluğunda De Bruyne ile 30 dakikalık ilk bölüme 2. golü sığdırdı.

Augusto’ya inen mükemmel top onun kafasından gol de oldu. Sonrası tek kale. Brezilya dünyaları kaçırdı. Gelmeyen gol Rusya macerasını bitirdi.

Maçın sorusu?

1958-1962 ve 1970 için belgesellerden, 1994 televizyondan, 2002 anlatımım ile yerinden izlediğim Brezilya Milli takımlarında Neymar sahada olabilir miydi? Ya da bugün oynar gibi yapan oyunculardan herhangi biri?

Maçın starı

Dünya kupası başından beri izlediğim en mükemmel maçlardan biriydi. Belçika takım olmanın yansımasını ortaya koydu tek bir isim değil hepsi gecenin adamıydı. Brezilya’da Costa müthişti.

Maçın olayı

İlk yarı boyunca top ezen üretmeyen, kendini yere atan ve 222 milyon Dolar’lık değerinin 2 dolarını göstermeyen Neymar. Ve tek top yetmez üç top gereken, top ile ayrılma zamanını bilmeyen Coutinho

Kısa mesaj

Futbolun adaleti Kazan'da golün asaletine yenildi. Sen ne oynarsan oyna kazanan haklıdır.

YORUM YAZ