MENÜ

Prestij maçı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kupanın en büyüğünden önce yaşanacak kaybedenlerin buluşması. Gazozuna gibi gözükse de övünç kaynağı olur bu maçların sonuçları. Bakınız 2002 Milli Takımımız’ın Dünya üçüncülüğüne. Yıllardır onu anlatırız. Lakin kupaya final yolunda nokta koyan iki Avrupa takımının anlatacakları çok. Belçika gelecek için umut veriyor. Yakalanan bu jenerasyonun ekmeğini, hem Avrupa milletler kupasında hem de sonraki Dünya Kupası yolunda yer. İngiltere tarihin en bitik kadrosu ile buralara geldiyse bunda taktik deha kabul edilecek Gareth Southgate’in payı büyük.

Kaybedilen kazanç...

Futbol ana vatanına üçüncü olarak dönse de başarı kabul edilecek. Kim kazanır sorusu 10 günde değişebilir mi? Dünya Kupası’nda aynı grupta yer alan iki ekip arasında 28 Haziran’da oynanan mücadeleyi Belçika 1-0 kazanmıştı. İki takım da o maçtan önce gruptan çıkmayı garantiledikleri için yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmıştı. Şimdi ortada kaybedilen kazanç var. Üçüncülük. Kane ve Lukaku’nun mücadelesi maçın yansıması olur. Bol gol bekliyorum. Uzatmayı düşünmediğim maçta rakibi önünde 2. galibiyeti için 82 yıl bekleyen Belçika, üçüncüsü için bu kadar beklemeyecektir.

Bu istatistiğe dikkat!

İki takım da ikinci kez üçüncülük maçı oynayacak. Daha önce 1986 Meksika’da Fransa’ya uzatmalarda 4-2 yenildiler. İngiltere de daha önce 1990’da ev sahibi İtalya’ya üçüncülük mücadelesinde 2-1 kaybetmişti.

Ön olana kim çıkar?

Kane ve Lukaku öne çıkan isimler olacak. Belçika’da hücumu besleyecek Eden Hazard ve De Bruyne’e dikkat. İngilizler’de ise Delle Alli ve savunmada Maguire önemli.

YORUM YAZ