MENÜ

Gönlüme göre

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Saat 21:45, Mazic, Kiev’de ilk düdüğü çalıyor. Real Madrid ve Liverpool Şampiyonlar Ligi finali başlıyor. Bir yanda Liverpool ki, 7 final maçında 5 kez şampiyonluk yaşadı. Diğer yanda Real Madrid ki, 12 kez ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en çok kazanan takım. Kalbim Liverpool. Futbol aklım Real Madrid.

Liverpool ne yapacak; Topa daha çok sahip olacak... Kısa pas, sık ara pas, oyunu rakip sahaya yıkma gayreti, ortadan saldıracak, rotasyon yapacak, agresif değil sakin, ofsayt taktiği yapacak...

Bitiricilik öne çıkacak

Real Madrid ne yapacak; duran toplar ile saldıracak, kanat akınları deneyecek, ceza sahası dışından şutlar vuracak, ara toplar ile pozisyon arayacak, kontraatak deneyecek, gol şanslarında bitiricilik öne çıkacak. Ronaldo mu? Salah mı? Bu sorudan daha çok ben savunmaları sorguluyorum. Real Madrid; Marcelo-Varane-Ramos ve Carvajal ile çok deneyimli, birbirini tanıyan bu dörtlü kanat akınlarında çok başarılı, Ramos kafa topları, Marcelo pis çalım ve bindirmeleri ile çok etkin.

Casemiro daha iyi...

Liverpool; Alexander-Lovren-Dijk ve Robertson bu üçlü rakibe nazaran zayıf. Bindirmeler, adam paylaşımları ve kademeye girme kabiliyetlerinde sorun var. Sol bek Robertson zayıf halka. Orta alanlara bakarsak savunma önünde üç isim ile dikkat çeken Real Madrid daha çok koşan bir takım. Casemiro özellikle Modric ve Kross’dan çok daha iyi. Liverpool ise orta alanda çok dinamik değil Milner dışında etki az.

Pek çok maçta izledim

Asıl forvetler diyenlere; Ronaldo ve Benzama ikilisi mi? Yoksa Salah- Mane-Firmino üçlüsü mü? Ben bu üç ismin çok başarılı olduğunu pek çok maçta izledim. Kendi kendilerine pozisyon yaratabiliyorlar. Ronaldo farksız değil ve tabi Benzema da. Özet ile defansı az hata yapacak takım adını kupaya yazdırır. Dirençli bir Liverpool benim duygularım ile birleşince ağır basıyor. Maçın skoru; Liverpool’un, Real Madrid’i 3-2 yeneceğini düşünüyorum. Gönlüme göre olsa?

YORUM YAZ