MENÜ

Fransa turladı Arjantin ağladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Baştan yazayım bu Fransa, final oynar. Fransa şiir gibi oynadı, Arjantin ağlayarak yenilgiyi yaşadı. Sevinci en çok yaşayanlar, kendini oğluna adayan şehir, şehir gezerek onu futbol seçmelerine sokan ve sınırı geçip İspanya’da Real Sociedad’a kadar giden Griezmann’ın babası ile 1998 yılında henüz 6 yaşındayken Dünya Şampiyonu olan Fransa milli takımını ziyaret ettiğinde onun başını okşayarak, “Futbol hayatında başarılar” dileyen Zidane, Barthez ve Lizarazu olsa gerek. İlk yarı biterken Di Maria öyle vurdu ki, kaleci Lloris top ağlar ile buluştuktan sonra uçabildi. O da boşluğa: 1-1. İkinci yarı Arjantin üstünlüğü yakaladı. Messi, Mercado ve futbolun şans perisi skoru şekillendirdi. 2-1. Sonra Pavard topa sağ ayağı ile bir buse bıraktı, izleyin dedi; Gazeteyi arayarak sormak istedim kıymetli müdürüme, “Necil baba golü gördün mü?”: 2-2.

Agüero’nun golü yetmedi

Golü tartışırken gecenin ismi Mbappe mahalle savunması gibi davranan Arjantinliler’i ve maçın en kötüsü kaleci Armani’yi çimlere gömdü: 3-2. Arjantin için kabus sürdü. Fransa, Mbappe’yi 4 klas pas ile sonuca taşıdı, içine Maradona-Pele-Zidane kaçmış bu süper yıldız ipi çekti: 4-2. Arjantin bırakmadı. Son bir çaba Messi ortaladı, Kun Agaero fırsatı kaçırmadı: 4-3. Yetmedi. Fransa turladı, Arjantin ağladı.

Kısa mesaj

Mesaj mı? Ona gerek yok. Golleri ile Fransa bam bam bam... Eksik kaldı. Bam ve 4-3.

Maçın starı

Mbappe. Bu isim geceye adını 2 golle yazdırdı. Penaltı yaptırdı. Finale kadar beni izleyin dedi. Messi futbolu ile öldü, yaşasın Mbappe.

Maçın olayı

Bu dünya kupasında Avrupalı taraftarlar nerede? Güney Amerikalı taraftarlar statlara ambargo koymuş. Almanya- Meksika maçını 80 bin Meksikalı, bu maçı 70 bin Arjantinli izledi. Fransızlar tribüne neden Fransız’dı.

Maçın sorusu?

Bu Messi’nin takımı mı? Yoksa Jorge Sampaoli’nin mi? Messi teknik adam hem oyuncu mu? Öyle ise Messi kendini niye kenara almadı?

YORUM YAZ