MENÜ

Akıl akıl gel peşime takıl...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Advocaat konuşurken; İnşallah Feyenoord ile beraber çıkarız dedi.
O an dondum. Nasıl yani. Feyenoord’un gruptan çıkabilmesi için 2 puan gerisindeki M.United’ın önüne geçmesi adına Fenerbahçe’yi yenmesi gerek. Tek gollü yenilgi Fenerbahçe’yi gruptan çıkartıyor. Yani acaba diyorum, Advocaat diyorum.. Yen…
Yok yok demiyorum. Hocamın dalgınlığı olsa gerek… Yoksa sayın hocam bilmez mi puan durumunu kimin oynayıp oynamayacağını….
***********************
Yüzme: Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası
- Milli sporcu Nida
Eliz Üstündağ, 9. sırayı aldığı kadınlar 200 metre kelebek kategorisinde elendi

Yukarıdaki haber Anadolu Ajansının günlük geçtiği satır aralarında kalan ve kimsenin pek dikkat etmediği bir haber. Daha uzun süre de edilmez. Lakin ne zaman bir derece gelir o zaman ilgimiz olur. Yada bir televizyon yarışma programına dahil olur yüzücü o zaman bu spor vücuda hayat veriyor derler. Gerisi hikaye. Ha… Pardon birde bizim üç taraf denizle çevrili yüzücü çıkmıyor lafları…
Eeeee. “E” si şu. Benim oğlan 4 yaşından beri yüzer. Kabiliyet oranı fena değil. Günde 4 saat… Son dönemde sabah-akşam antrenmanları oldu. Sonra TEOG denilen sınav kapıya dayandı. Baktık antrenmandan geliyor, uyuyor. Geliyor, uyuyor. Ders için vakit kalmıyor, anne ile baba olarak haykırdık.
“BIRAK YÜZMEYİ.”
Ne mi oldu? Üç taraf deniz ile çevrili ya ülkemin… Ha.. O da bıraktı. Kim gibi arkadaşları gibi…Artık TEOG soru havuzlarında yüzüyor. Allah’ım aklıma mukayyet ol.

**************************
Basketbol son dönemde inanılmaz bir ivme yakaladı. Uçuyoruz. Dün Banvit ve Beşiktaş rakiplerini ezdi. Gruplarında 8. Maçlarından 7. Galibiyetlerini çıkardılar. Euroleague’de takımlarımız harika. Özellikle Final-Four ülkemizde ya belki iki takım yer alır düşüncemiz büyük. Lakin her hafta erkek basketbolunda 8 takımımızın mücadelesi Avrupa parkelerini sallarken biz onlara gerekli desteği veriyor muyuz. İğne battı canımı yaktı demeyelim dost çuvaldız geliyor…

*************************
Soru şu : Kardeşim 5 milyon Türk yaşar Avrupa’da her takımda bir Türk oyuncu var. He, var. “İşte onu diyorum “der ve devam eder. “Bizde yok” Olmaz. Bu yapı ile olmayacakta. Başarı odaklı düşünceler kendine bir bahane yaratır. Çocuk düşer anne kafasını vurduğu masayı döver. Zor okur öğretmen sorunludur. Ortaokulda sistemi, üniversite kazanılmayınca eğitim bilimlerini suçlar. Freud der ki: İnsanın bahane bulma mekanizması hep vardır. O zaman Beşiktaş maçında da hepimiz hakemi suçlarız. Lakin ya oyun içinde yapılan ve yapılmayanlar.
Boş veeeer.
Bu İskoç var ya İskoç…
************************
Şampiyonlar liginde grup maçları tamamlandı. Dün geceye Alman takımlarında yer alan Türk oyuncular damga vurdu. Nasıl mı?
-Alman ekibi Bayer Leverkusen ağırladığı Monaco'yu 3-0 yendi. Bir asist yapan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu 67 dakika sahada kalırken, Türk asıllı Avusturyalı kaleci Ramazan Özcan da Alman takımında ilk 11'de yer buldu.
-Real Madrid konuk ettiği Almanya'nın Borussia Dortmund takımıyla 2-2 berabere kaldı ve grubu ikinci sırada tamamladı. Alman ekibinde forma giyen milli futbolcu Emre Mor 61.dakikada oyuna girdi ve 2. golün hazırlayıcılarından oldu.
Bir gün önce Arda ile üç gol bir asist yapan Barcanın kazandığını da unutma…
***********************
Ve son bir veda: Tottenham konuk ettiği Rus takımı CSKA Moskova'yı 3-1 mağlup etti. CSKA Moskova'nın 7 yıldır teknik direktörlüğünü yürüten Leonid Slutsky takımın başında son maçına çıktı. Güzel bir veda olmadı, lakin skor yansıması değil de gönül tabelası gerçek vedanın adresi olarak yansıdı. Soyunma odaları görülmeliydi. Alkışlar ile uğurlandı.

YORUM YAZ