MENÜ

Sporcular detoks ile arınmalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sağlığımızı bozan sebeplerin en başında günlük yaşantımızda maruz kaldığımız toksik maddeleri sayabiliriz. Soluduğumuz hava, tükettiğimiz gıdalar, kullandığımız temizlik ürünleri ve kozmetiklere kadar toksinler her yerde, her an karşımıza çıkıyor. Bu maddeler sağlığımızı ve spor performansımızı olumsuz etkiliyor. Toksin yükü ne kadar çoğalırsa sağlık ve spor performansı da o kadar kötü etkileniyor. Bu nedenle her gün maruz kaldığımız toksik yükü azaltmak, sağlığımızı korumak, spor sonrası çabuk toparlanmak, en yüksek performansa ulaşabilmek için birincil derecede önem taşıyor.

Depresyon da yapıyor şişmanlık da

Vücudumuzdaki toksinlerden kurtulmamızı sağlayan en önemli organımız olan karaciğerimiz, toksik yük arttıkça arıtma işlemleriyle başa çıkamayabilir. Bu durumda vücuttan arındırılamayan maddeler sistemde dolaşmaya devam ederek çeşitli sağlık sorunlarını başlatabilir. Nedir mi o sorunlar?

■ Kronik yorgunluk, bitkinlik

■ Kuvvetsizlik, halsizlik

■ Baş ağrısı, migren

■ Vücut genelinde adale ağrıları

■ Sindirim sistemi bozuklukları (gaz, şişkinlik, ishal veya kabızlık)

■ Depresyon

■ Karın çevresinde biriken yağlar

■ Konsantre olma zorluğu, düşünme güçlüğü

■ Hormonal dengesizlikler

■ Cilt sorunları Nötralize edilemeyen toksinler en çok yağ dokusunda birikir. Karın bölgesindeki yağlanmanın altta yatan sebeplerinden biri bazen de budur. Size verebileceğim en iyi haber şu: Orta şiddette yapılan yürüyüş gibi egzersizler, terleme yoluyla toksinlerden kurtulmamızı sağlar. Yaz mevsimi bol yürüyüş yapmak, hafif terleyerek toksik yükümüzden kurtulmak için çok ideal. Unutmayın, yürüyüş aynı zamanda yağların yakılmasını da sağlayan bir egzersiz.

Susuzluk giderici aromalı sular

Bu yaz susuzluğunuzu meyvelerle aromalandırılmış sularla gidermeye ne dersiniz? Üstelik suyun içinde bıraktığınız meyveler içtiğiniz suyu doğal olarak antioksidan ve vitaminler açısından zenginleştirir. aromalı sular detoksa da yardımcı olur. işte basit bir tarif: 2-3 litre suya karpuz, elma, erik, limon dilimleri, nane yaprakları, tarçın çubukları katarak geceden buzdolabında bekletin. Hazırladığınız suyu susadıkça tüketin.

Arındırıcı besinler

Toksinlerden arınmaya yardımcı besin listesi:

■ Sebze ve meyveler

■ Turpgiller (lahana, brokoli, roka, karnabahar, Brüksel lahanası)

■ Zerdeçal

■ Soğan ve sarımsak

■ Yeşillikler

■ Siyah çay, yeşil çay

■ Enginar

YORUM YAZ