MENÜ

Bahar aylarına hazır mısınız?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sabah biraz yulaf, yoğurt ve bir avuç renkli meyveler içeren zengin bir kahvaltı yapın.

Öğlen ve akşam renkli ve çeşitli salata ve sebzelerden oluşan fitokimyasallarca zengin yiyecekler tüketin.

Yeşil çay, naneli veya fesleğenli ayran gibi içecekler için.

Şekere, tatlıya ve çikolataya mola verin.

Bu öneriler baharda hafiflemenize, yazı formda karşılamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca uzun ve karanlık kış gecelerinde bol bol salgılanan melatonin, aydınlanan bahar günleriyle beraber azalabilir ve bahar yorgunluğu oluşabilir. Besin değeri yüksek ve hafif yiyeceklerden oluşan beslenme planı kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlar.

Bahar yorgunluğunu bu önerilerle atlatın

Bol su içerek toksinlerinizi atabilir, metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Bol su içmek, bahar yorgunluğundan kurtulmanız için en basit yöntemlerinden biri.

Antioksidan ve C vitamini temini için bahar ayına özel taze sebze ve meyvelerden faydalanın. Sinir sistemi ve dolaşım sistemine yararlı bakliyat, fındık, fıstık, tohumlar ve doğal tahılları yiyerek B1 vitamini alın.

Yeteri kadar oksijen almak için günde 3 kez açık havada 5-10 derin nefes alın.

15 dakikalık güneş banyosu sonucunda cildinizde oluşacak hafif kızarıklık, kış aylarında boşalan D vitamini depolarını doldurmaya yetecek ve kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Baharı aktif karşılayın. Günde 20-30 dakika dışarıda yapacağınız yürüyüş veya koşu kendinizi çok daha enerjik hissettirir.

Egzersize başlamak için pratik öneriler

Belki de en zor kısmı başlangıç kısmı. Egzersizi günlük programınızın bir parçası haline getirmek, hayatınızda bir öncelik haline getirmek başarılı olma şansınızı artırır. Tabii daha önce hiç egzersiz yapmadıysanız ya da uzun süre egzersiz yapmaya ara verdiyseniz, başlamak için ilk önce bir doktordan onay alın. Daha sonra her gün 10-15 dakika kardiyovasküler egzersiz yapın. Yani egzersiz yaparken nefes nefese kalmayarak rahat konuşabileceğiniz bir şiddette egzersizle başlayın.

Programınıza her hafta 5 dakika ekleyin ve haftada en az 5 gün 30 dakika süreyle başladığınız yoğunlukla egzersiz yapmaya devam edin. Böylece dünya sağlık uzmanlarınca önerilen haftada minimum 150 dakika egzersize ulaşmış olursunuz. Düzenli bir hale getirdiğiniz egzersizlere, zaman içerisinde güç artırıcı antrenmanları da ekleyebilirsiniz. Haftada 2 kez, 8-12 tekrarlı 5-10 adet güç artırıcı egzersiz başlangıç için yeterli olacaktır. Güç artırıcı egzersizler için dambıllardan, direnç bantlarından veya kendi vücut ağırlığınızdan faydalanabilirsiniz. Bu egzersizler kas ve kemik yapınızı da güçlendiren egzersizlerdir.

Bol sporlu sağlıklı günler dilerim.


YORUM YAZ