MENÜ

Tek yol var!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe karşısında kolay goller bulan Arsenal, 2-0 kazandığı Upton Park’taki West Ham United mücadelesinde 75 dakika beklemek zorunda kaldı. Yarın sahasındaki Tottenham maçını düşünen Arsene Wenger, Adeyabor’u 68 dakika yanında oturttu. Walcott’un yerine oyuna giren Adebayor, Arsenal’in bu maçtan 3 puanla ayrılmasındaki en büyük etkendi.
Basın toplantısında Wenger, “Geçen sene Adebayor’u çok fazla şans vererek yordum. Oyuna sonradan girerek maçı nasıl değiştirdiğini gördünüz. Everton karşılaşmasında da aynısını Walcott yapmıştı. Her teknik adamın bu tip futbolculara ihtiyacı vardır” diyerek neden Adeboyor’u yedek bıraktığının cevabını verdi. Bizler de buna inandık! Sanırım Fransız teknik adam Barcelona’nın bu oyuncu için kapıda yattığını ve haftalık 80 bin Pound’u masaya koymazsa da Emirates’tan ayrılacağını unuttu.
Arsenal, yarın can düşmanları ilan ettikleri ve her fırsatta dalga geçtikleri Tottenham’ı konuk edecek... Ardından da Cumartesi günü Stoke City deplasmanına gidecek.. Ve 5 Kasım’da da Fenerbahçe’nin karşısına çıkacak. Wenger bu yoğun trafikte 20 futbolcudan yararlanabilir. Tahminim sahasında oynacağı Fenerbahçe maçında kilit isimleri Adebayor ve Fabregas’ı dinlendirecektir. Bu şartlarda karşısında kazanmak isteyen bir Fenerbahçe bulursa, almak isteyeceği en iyi sonuç beraberlik diye düşünüyorum.
Temsilcimiz devamlı olarak topu arkasında kalarak, Güiza’yı tek forvet sahaya sürerse, fazla pas yapma alışkanlığı olan Arsenal’in oyun düzenini bozabilir. Zaten onlara karşı başka türlü oynayan bir takım yok Emirates’ta.
Küçük bir not: Geçen cuma senede bir yapılan kulüpte hisseleri olan taraftar temsilcileri ve yöneticiler arasındaki toplantıdan ilginç bir sonuç çıktı. Wenger, Emirates Stadı’nda seyircilerin gerektiği kadar takıma destek vermediklerini belirterek, “Emirates’i kütüphaneye çevirdiniz. Çok genç oyuncularımız olduğu için desteğe ihtiyacımız var” dedi.

YORUM YAZ