MENÜ

Special One-Chelsea: 0!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

"Elbette seviniyorum, son derece üstün oynadık. Fakat eski talebelerim, beni çok seven Chelsea seyircisi ve Roman kaybettiği için değil, İnter'in hocası olduğum için seviniyorum. Hayat bu yapacak başka birşey yok. Maçtan önce Terry mesaj gönderip başarılar diledi." Mourinho böyle diyor maçtan sonra ve devam ediyor: "Benden sonra Chelsea ne kazandı... (Gülerek ) FA Cup'tan başka..." Bu şekilde Ancelotti'ye gönderme yapmadan duramıyor, kanında var çünkü...

Hep tartışılan bir konudur antrenörün takıma katkısı. Ben salı gecesi İnter'li oyuncuların sahanın kenarına kadar gelip "Şimdi ne yapıyoruz?" diye ve her Chelsea değişikliğinde göz işaretleriyle ne oynayacaklarını nasıl bir değişikliğe gideceklerini hocalarına sorduklarına şahit oldum. Muazzam bir disiplin içerisinde oynadıklarını gördüm. Hiç unutmuyorum, Chelsea'nin başındayken Bolton'a karşı ilk yarıyı mağlup kapattılar. Devrenin bitimine altı dakika kala koşarak, soyunma odasına gitti. Maçtan sonra nedenini sordular, "Maçı çevirmek için 8 değişik taktiğimiz ve ona gore oyuncu değişikliği planımız vardı. Tahtada bunları hazırlamak için vakit kaybetmek istemedim" demişti 'Special One'.

Şimdi bize dönelim
Antrenörlük seviyesinin futbolcu kalitesinin çok çok üzerinde olduğu ve son derece yavaş futbol oynanan bir ligimiz var. Yetenekli ve devamlılığı olan eksik tarafını kapatmak için extra çalışan futbolcu yok. Chelsea-İnter maçında, o mücadelenin arasında, o süratte ve o disiplinde oynayacak futbolcumuz var mıdır acaba?

Başka bir örnek
West Ham kulübünün sahibi David Sullivan'ı senelerdir tanırım. Masrafları kısmak adına Londra'daki maçlardan önceki kampı iptal etti. Nedeni kulübe 10 bin Pound'a mal olmasıydı. Bize bakıyoruz Beşiktaş, Denizli ile oynuyor ve maçın galibiyet primi ikiye katlanıyor. Galibiyetten sonra şampiyonluktan falan söz ediliyor. Yahu adama demezler mi "Bir Youla'yla altı kişi başa çıkamadınız" diye... Devamlı mızmızlık yapan Bobo'nun yeteneği bu. Beş pozisyon kaçırmadan bir gol atamaz. Arada bir talip çıkıyor 'evladımız' diyerek bırakmıyorlar.

Premier Lig'e transferler
Bana devamlı soruyorlar: "Filancayı, falanca istedi. İngiliz basını ne düşünüyor?" diye... Onların da çok umurundaydı. Dedikodu köşelerinde yazıyorlar, arada bir tutarsa "Biz demiştik" diyorlar. Önümüzdeki sezon benim işim çok zor! Sağda Keita, ortada Sercan ve solda Arda'nın olduğu bir Manchester City'i devamlı takip etmem lazım. Semih ve Gökhan Zan da Arsenal'e gelirse yandık. Servet de olabilir...

Şampiyonlar Ligi'nde final
Her sezon başı üç büyük takımımız final oynar, Şampiyonlar Ligi'nde... Hiçbir başkan çıkıp da "AB'de de değiliz. Transferlerimiz sınırlı. Türk futbolcu yetiştiremediğimiz gibi genç yabancıyı da transfer edemiyoruz. 11 yabancıyla oynayan takımlara karşı şansımız azalıyor. Zaten biraz oynayan yerli futbolcu da çok para istiyor. Bu branşlardan nasıl kurtuluruz, bilemiyorum. Maaşlar Premier Lig'dekine yaklaştı. Türkiye'de 3.5 milyon Euro verilecek futbolcu yok" diyemiyor.

YORUM YAZ