MENÜ

Şeytan çıkmasın

Abone Ol Google News

* Temsilcimizle eşleşmesini istemediğim tek takım Manchester United. Bu gerçekleşirse işimiz zor
* Herkes Schalke’yi istiyor ama ben tam tersini düşünüyorum. Arsenal, Fener için ideal bir takım
* Chelsea’de iç karışıklıklar onların huzuru bozmuş durumda. İstikrarsız bir futbol oynuyorlar
* Liverpool’un Inter karşısındaki cesur mücadelesi, onları en iyi 4 takım arasına koyabilir

Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye bugünkü kurada çıkması muhtemel 7 takımdan 4’ünü Manchester United, Liverpool, Arsenal ve Chelsea oluşturuyor. Genel olarak herkes Alman Schalke’yi istiyor. Ancak benim son istediğim onlar. Çünkü hiçbir İngiliz takımı, karşısındaki ekibi çok iyi analiz etmez. Galatasaray’la oynanan UEFA Kupası finalinde Arsenal’in hocası Arsene Wenger’e “Onları izleyecek misiniz?” diye sormuştuk. O da “Kasetini çocuklar bulursa izleyeceğim” cevabını vermişti. Benim gönlümden Arsenal geçiyor. 1979 yılında Fenerbahçe’nin Londra’da 2-0 kaybettiği karşılaşmayı izlemiştim. Yenildik ama iyi bir mücadele ortaya koymuştuk. Şimdi gelin 4 takımı inceleme altına alalım:

Manchester United
Kesinlikle sona bırakılacak bir takım. Kırmızı Şeytanlar lakaplı ekip Fenerbahçe’ye çıkarsa işimiz çok zor. Çok iyi oyuncuları ve dünyanın bana göre en iyi teknik direktörü olan Sir Alex Ferguson’a sahipler. Şampiyonlar Ligi’nin kuşkusuz en büyük favorisi. Manchester United’ın 2004-05 sezonunda Devler Ligi’nde Old Trafford’da Fenerbahçe’yi 6-2 yendiği maçtaydım. Fenerbahçe farka rağmen ezilmedi ve bugün devlerin arasına girmeyi başardı. Yine de eşleşmesi gönlümden geçmiyor. Ronaldo, Tevez ve Rooney ile inanılmaz bir hücum üçlüsü kurmuş durumdalar.

Arsenal
Fransız teknik direktör Arsene Wenger, Ada’da en çok kredisi olan antrenörlerin başında geliyor. İngiltere Premier Ligi’nde şampiyonluğu hatta ikinciliği tehlikede. Benim ise Fenerbahçe’ye çıkmasını en çok istediğim takım. Çünkü halı gibi sahada çok pas yapan takımlardan daha fazla pas yapmaya çalışıyorlar. Bu da onların oyun düzenini direk olarak etkiliyor. Herkes temsilcimizde Alex’i etkisiz hâlâ getirip Fenerbahçe’yi bitirmek istiyorsa, onlarda da Cesc Fabregas’ı oyundışı bırakmak Arsenal’in sonunu hazırlamakla aynı anlama geliyor. Genç bir kadro olmalarından dolayı eşleşmemizi isterim.

Chelsea
Rus milyarder Abramovich, Avram Grant’a ültimaton verdi; “Ya İigi ya da Şampiyonlar Ligi’ni kazanacaksın.” Bence ikisi de olmaz. Zaten futbolcular Avram Grant’ın yardımcısı Henk Ten Cate’ye de karşılar. İdman sistemini beğenmiyorlar. Başta Chelsea’nin kaptanı John Terry ve Frank Lampard olmak üzere Londra temsilcisinde bir karışıklığın olduğu belli. Drogba ayrılmak, Shevchenko ise Milan’a geri dönmek istiyor. Makalele 35’ine dayandı. Şu an istikrar olarak Chelsea’nin düşük bir seviyede olduğu çok açık.

Liverpool
Seyircisi tarafından çok sevilen takımın teknik direktörü Benitez’in en büyük rakibi, yine kulübün içinde. Liverpool’un Amerikalı sahipleri Tom Hicks ve George Gillet’in kulübü Dubaililer’e satıp satmayacağı merak konusu. Takıma baktığımızda ise Atletico Madrid’de harikalar yaratmasının ardından Liverpool’a transfer olan Fernando Torres formunun zirvesinde. Ligde dördüncü olmaları hemen hemen garanti. İtalyan ekibi İnter’e karşı 2. turda oynadıkları cesur futbolla İstanbul’da 2005’de kazandıkları Şampiyonlar Ligi başarısını tekrar edebilirler. Tabii ki Steven Gerrard’ı da unutmamak gerek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ