MENÜ

İmaj her şeydir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu galibiyet hepimizin mi acaba, yoksa bu işe hayatını koyan ve ülkeyi sevince boğan Aziz Yıldırım’ın mı bilemiyorum? Bunun kararını siz verin. Bildiğim bir şey var o da; Şampiyonlar Ligi’nde oynanan sekiz maçtan sadece Fenerbahçe’nin kendi sahasında attığı 3 gol. “Barcelona, Celtic karşısında 3 gol attı” diyenler olabilir. İşte Başkan’ın 90’lı senelerdeki vizyonu buydu. Dünya devleriyle Fenerbahçe’yi aynı lig ve aynı cümle içine sokmak. Fenerbahçe, 3 gol atmanın keyfini çıkarmaktan çok, neden 2 gol yediğinin sebebini arar duruma geldi.

Deivid’in golünü anlattı
Dünyada yankı uyandıran galibiyete “Buruk galibiyet” diyenler var. Şimdi bir nostalji; Yıldırım ailesi 90’lı senelerin başında Londra’da. Yakamda Beşiktaş rozeti, Ali Yıldırım’a takılıyorum. “Siz Beşiktaş’a ne zaman korner atacaksınız.” Yürüyor ve hiç cevap vermiyor. Sene 2008, Liverpool sahasında İnter ile oynuyor. İyi oynamasına rağmen, dakika 80 bir türlü gol atamıyor. İngiltere’de Sky Televizyonu spikeri hemen araya giriyor. “Fenerbahçe’nin, İnter’i 1-0 yendiği maçta Deivid’in o süper golünü hatırlayın.” Yine bir Avrupa devi Fenerbahçe ile aynı cümlede.

Herkesin favorisiydi
İlkokul çocuklarının bile (Büyüyünce önlibero olmak istiyorum. Hatta sıra arkadaşımla iyi anlaşıyorum. İki ön libero bile oynarız) dediği bir ülkede her an her şey olabilir. Ben olsam Zico ile uzun seneler çalışırım. “Hayır, daha iyisini getiririz derseniz” karar Fenerbahçe kurmaylarının. Yalnız bir ricam var. Lütfen adamı gönderip, 70’inde geri getirmeyin. Geçen perşembe Sky’da her saat başı Şükrü Saracoğlu tribünleri, Fenerbahçe’nin golleri gösterilirken, özellikle tezahüratlardan çok stattaki kadın ve çocukların fazla olması yorumcuların dikkatinden kaçmadı. Böyle bir görüntü bizim için her açından önemli bir imaj. Özellikle, her maçın ardından ‘Allah’a şükür olay çıkmadı’ diye dua ettiğimiz Türkiye’nin bu şekilde dışarıda tanıtılması artı bir puan oldu. Saracoğlu’ndaki maçtan önce Ada’da favori Fenerbahçe’ydi.

Sounes’tan büyük övgü
İngiltere’de canlı olarak yayınlanan mücadelenin yorumcuları ve stüdyodaki Galatasaray eski Teknik Direktörü Graeme Souness, takımımızı favori olarak gösterdi. Fenerbahçe sadece maçı kazanmadı, 3 gol atarak Souness’ın da ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu. Çünkü İskoç hoca, “Son senelerde Fenerbahçe’nin çıkışını yakından takip ediyorum. Bu eşleşmeden turu geçecek olan takım Fenerbahçe’dir” dedi.
Son olarak; 32 senedir İngiltere’nin Başkenti Londra’da ömrüm maç seyretmekle geçti. Bir İngiliz gazeteci arkadaşımın telefon edip, Fenerbahçe’nin galibiyetinin ardından beni tebrik edeceği hiç aklıma gelmezdi. Bu benim için bir ilkti. Ve bana, “İki golü kendi kalenize attınız. Eğer Fenerbahçe olduğunu bilmesem, Premier Lig’de oynayan bir takım derdim” deyince, ben de rövanş maçına Sevilla’ya gitmeye karar verdim.

YORUM YAZ