MENÜ

Drogba-Anelka

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Stamford Bridge’de 41 bin 824 kişinin izlediği Londra derbisinde Chelsea, kötü başladığı oyunu Drogba’nın mükemmel futbolu ve attığı iki golle kazandı. Maçta Chelsea Kulübü’nün 250 güvenlik görevlisinin yanısıra, 50’si atlı olmak üzere sadece 200 polis görev yaptı. Chelsea’nin Teknik Direktörü Avram Grant, takımını sahaya 4-3-3 taktiği ile sürdü. Önliberoda Makelele, onun önünde Ballack ve Lampard, ileride Didier Drogba yer aldı. Drogba’nın sağında Joe Cole ve solunda ise Kalou görev yaptı. Kaleye arkası dönük çok iyi oynayan Drogba, 25 ve 26. dakikalarda markajdan kurtulup iki kere Arsenal kalecisi Almunia ile karşı karşıya kaldı.
İşte Fenerbahçe savunmasının en dikkat edeceği şey; Drogba’nın kendisini kaybettirip defansın arkasına sarkması. Eğer top gelmeden markaja girilmezse, muazzam suratiyle geçemeyeceği savunma yok. ‘Şampiyon olmak istemiyorum’ diyen Arsenal’e karşı ikinci devre sahneye İsrailli hoca Avram Grant çıktı. Önce 59. dakikada Fabregas’ın kornerinde Arsenal’i Bacary Sagna 1-0 öne geçirdi. İşte bu sırada benim gözüm de Chelsea yedek kulübesindeydi. Avram Grant önce Makalele ve Ballack’ı oyundan aldı. Yerlerine 70. dakikada Bellet ve Nicolas Anelka’yı sürdü. Böylece sağbekten başka hiçbir yerde oynayamayan Belleti de yerine kavuşunca bu kez 4-4-2’ye döndü. Tam tribünlerden Mourinho sesleri yükselmişken, Drogba 72’de takımına beraberliği getirdi. 80’de ise ceza sahasına atılan uzun pasta Anelka, Drogba’ye pasını verdi. Fildişi Sahili’li oyuncu takımına galibiyeti getirdi.
Bu maçtan Fenerbahçe’nin çıkaracağı bazı dersler olmalı. Geçtiğimiz çarşamba günü Tottenham karşısında kaybedilen 3 puan ve Avram Grant’ın yanlış oyuncu tercihleri bir anda Türkiye’de günlük güneşlik bir havanın yaratılmasına yol açtı. Dün akşam Stamford Bridge’de çok da iyi başlamadığı maçta Chelsea’nin, Arsenal gibi bir takıma, yediği golden sonra ‘Şampiyonluk gidiyor’ diyerek nasıl saldırdığını ve Drogba-Anelka ikilisinin oyuna nasıl bir etki yaptıklarını herkes gördü. 79 maçtır ligde evinde kaybetmeyen Mavililer’e karşı Fenerbahçe, sahaya kendi oyununu en iyi şekilde koyarak ve bunun dışına da çıkmayarak son derece disiplinli oynamak zorunda. Çünkü karşısındaki rakip, en ufak hatayı affetmeyen yıldızlar topluluğu. Schevchenko’nun bile forma şansı bulamadığı bu takıma karşı temsilcimizin İstanbul’da son derece dikkatli oynaması, golsüz beraberliğin bile Londra’ya taşınmasının dünyanın sonu olmadığını bilmesi gerek.

YORUM YAZ