MENÜ

Beşiktaş kazanabilir mi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Annemi aradım, ‘hafta sonu maç ne olur’ diye sordum; sormaz olaydım! Aynen aktarıyorum: “Belli mi olur evladım; top yuvarlaktır. Kötü günler geçirsek de Beşiktaş, Beşiktaş’tır. Hem sen nasıl konuşuyorsun; bir defa onun hesabını ver bana. İnsanda biraz utanma olur, kursağındaki her lokmayı baban Beşiktaş’ta oynayıp kazandı. Nankör evlat!”
Baba Recep’in hanımı, benim de annem olan Nahide Adanır dedi bunları. Beşiktaş’ın 50’li senelerdeki amigosu. Hani maç öncesi Köyiçi’nde toplanan taraftar grubu var ya; onların arasına boynuna Siyah-Beyaz kaşkol takıp, 76 yaşında Balmumcu’dan Köyiçi’ne yürüyerek gidip, şarkılar söyleyen kadın...
Can çıkar, huy çıkmaz. Benim telefonda söylediğim tek cümle; “Bu takımdan hiç bir şey olmaz anne, boşuna kendini paralama”ydı. Annemin hiddeti ise hâlâ geçmis değil. Telefonlara çıkamaz oldum. Cep telefonuyla arası iyi değildir, fakat nasıl olduysa mesaj göndermiş: “Remzin kartallar gibi engelleri yen aş, layıktır bu vasıflar sana ey şanlı Beşiktaş...”
Kızgınlığı o kadar artmış ki, bütün arkadaşlarımı arayıp, “Bu itle konuşmayın. O artık bir Beşiktaş düşmanı” demeye başlamış.
Benim söylediğim tek cümle oydu. Kalbimden geçiyor, fakat kağıda kaleme döktüğümde birle beş yer değiştiriyor, yüzde 15 oluyor.
Bu arada; annemin, kardeşim Eren’den başka yeni bir oğlu daha var! Anlata anlata bitiremiyor: “Benim oğlum bana kırmızı gül gönderiyor her Anneler Günü’nde” diye söze başlıyor ve devam ediyor: “O, bir tanedir. Zaten babası da çok beyefendi, tıpkı ona çekmiş. İki kardeş çatlayın da patlayın...”
Tahmin ettiğiniz gibi, Yıldırım Demirören’den bahsediyor.
Pes be anne! Bir kırmızı güle tav olacağını bilseydim, ben sana gül bahçesi yaptırırdım!
“Benim takımım en iyisi. Gol atamayacağı takım yok. Kenarda Mustafa hiç anlamadığım garip el kol hareketleri yapsa da, bu takım Galatasaray’ı çok rahat yener” diyerek işi çözdü annem.
Demek bir bildiği var. Ben maç için televizyon karşısında olamayacağım ne yazık ki; çünkü Arsenal-Liverpool maçındayım.
Sizlere hayırlı derbiler; annemi utandırmayın.

YORUM YAZ